avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata intretinere retroactiv
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata intretinere retroactiv

Buna ziua,

Ma puteti ajuta cu o trimitere catre lege in situatia urmatoare, va rog?
In mai 2014 am cumparat un apartament in bloc nou construit, intr-un complex de blocuri. Blocul in care sunt a fost construit la cativa ani dupa celelalte. Pana in noiembrie 2014 asociatia de proprietari din care fac parte celelalte blocuri nu mi-a solicitat plata intretinerii si nici eu nu am anuntat ca am cumparat. In decembrie 2014 au afisat liste de plata in care apareau si apartamentele din noul bloc si in calcule aparea si intretinerea restanta. In cazul meu, din perioada mai 2014 - noiembrie 2014. Calclul pentru perioada am inteles ca a fost facut pe baza nui extras de carte funciara, din care a reiesit de cand proprietar.
Calculele sunt facute diferentiat, pe cota indiviza sau numar de persoane, cum cere legea.
Imi puteti spune va rog daca este legal sa mi se ceara plata acestor restante? Si care este legea care da acest drept asociatiei?

multumesc!
Va multumesc pentru raspunsuri.
numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota parte indiviza floripruna floripruna Buna ziua, Am o intrebare referitoare la modalitatea de calcul a cotei indivize: in 1971 (cand s-a construit blocul), avea 10 scari. Prin urmare, fiecarui ... (vezi toată discuția)
Obligatii proprietari la bloc rocsmary rocsmary Buna seara! Va rog sa-mi spuneti daca proprietarii apartamentelor, au obligatia de a se inregistra in asociatie si sa depuna copie dupa contractul de ... (vezi toată discuția)
Datoriile la intretinere ale unei frizerii de la parter bloc Ileana2013 Ileana2013 In blocul in care locuiesc, la parter, intr-o camera este o frizerie ; patronul acelei frizerii este si proprietarul spatiului (nu stiu prin ce mijloace - ... (vezi toată discuția)