avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dizolvare firma pt neprelungire valab. sediu
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dizolvare firma pt neprelungire valab. sediu

Buna ziua,

O firma a avut contract de comodat pt sediu pana la o anumita data. Dupa expirarea valabilitatii, asociatii au mers in continuare pe contract de comodat insa nu au facut demersurile de prelungire si la Reg. Com. S-a primit o citatie de la Tribunal pt dizolvarea firmei intrucat nu avea sediu valabil. Firma a depus la Reg Com. documentele si s-a prelungit valabilitatea sediului. Cu Incheierea de la Reg. Com. si copie a contr de comodat s-a depus la Trib. o hartie prin care s-a aratat ca s-au facut demersurile necesare si sunt in regula dpdv al sediului. S-a primit confirmarea prin posta ca documentele au ajuns la Tribunal, acum insa s-a primit citatie sa se prezinte firma la Trib. pt dizolvare. Ce mai e de facut? Am crezut ca prin trimiterea cu confirmare de primire a doc. care atesta ca s-a prelungit valab sediului, dosarul respectiv a ramas fara obiect, insa vad ca s-a dat termen in luna mai. Ce trebuie facut, pt ca firma functioneaza la acelasi sediu de la infiintare, plateste taxe, impozite.
Cel mai recent răspuns: Andreea Clara Robu , Avocat 14:10, 26 Aprilie 2015
Mergeti la arhiva, studiati dosarul si vedeti ce s-a dispus. Mergeti la termenul din mai.
Totusi, in adresa primita, de fapt singura, de la Trib. se specifica : " in cazul in care societatea va solicita inregistrarea mentiunii priv. prelungirea valabilitatea sediului si a fost admisa de Reg. Com., pana la dezbaterea fondului pricinii, consideram ca actiunea noastra va ramane fara obiect".
Acest lucru a fost depus de catre societate si acum vedem ca se continua....dizolvarea. Ciudat!
Mergeti la termen sau trimiteti o adresa prin care solicitati ca instanta sa constate ca actiunea este ramasa fara obiect. Este normal ca tribunalul sa dea termen pentru solutionarea actiunii depuse de ORC, chiar daca ati facut aceste demersuri care sunt in favoarea dvs. Nu se poate judeca aceasta cauza fara sa se acorde termen de judecata in care instanta va vedea documentele depuse de dvs si va respinge actiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediu social schimbat de 1an si jumatate roxana10 roxana10 buna seara am si eu o intrebare am avut o firma cu cineva am cesionat actiunile iar asociata fosta a vindut firma sediul social a fost la parinti mei acasa ... (vezi toată discuția)
Radiere societate lory22 lory22 Buna seara am nevoie de un raspuns urgent . Ma confrunt cu urmatoarea situatie : am o societate infiintata in 2006, la care taxele catre stat sunt achitate in ... (vezi toată discuția)
Dizolvare societate ancabanciu ancabanciu am o societate comercial care in fapt nu mai functioneaza din 2009, a fost suspendata activitatea. Sediul firmei nu mai este valabil in sensul ca am avut un ... (vezi toată discuția)