Am primit pe mail de la Dir Gen Asist Sociala si Protectia Copilului sect. 4 actele ce treb complet. in vederea obtinerii indemniz. crestere copil. Exista o anexa cu un tabel in care treb trecute veniturile obtinute timp de 12 luni, iar la pct. 1 treb trec. venitul din "luna nasterii copilului " (asa apare in tabel). In Hot 1682/2008 se precizeaza : "Pentru luna in care s-a nascut copilul se ia in calcul venitul realizat in luna anterioara celei in care s-a nascut copilul"
Insa in tabel sunt 12 linii, iar prima, cum spuneam, se ref. la venitul din luna nast. cop., nu la luna... anterioara nasterii, si de la aceasta luna anterioara sa inceapa calculul celor 12 luni.
Este corect asa ? Anexa pe care am primit-o este oficiala, de la DGASPC. Cum se calculeaza pana la urma ? Sa sesizez undeva ?
Va multumesc pt. lamurire.
O zi buna !
Va multumesc pt raspuns, dar nu m am lamurit. Am vazut ce scrie in hot. 1682/2008 ref. la veniturile pe 12 luni anterioare nasterii cop. si ce e trec in tabelul din adever de la Dir Gen Asist Soc si Protectia Copilului - adica inclusiv luna nasterii, si nu mai inteleg nimic. Dar de ce ar treb sa ma mire, doar suntem in Romania... De ce ar trebui o mama sa citeasca in amanunt legi si sa puna zeci de intrebari , cand totul ar treb sa fie clar si aplicat dupa cum au stabilit tot "ei", cei care fac legile
buna, a ti gasit cumva raspunsul la cum se calculeaza indemnizatia pentru crest cop, se ia venitul din luna anterioara nasterii copilului de doua ori, sau nu?