Imi cer scuze ,dar revin cu problema completarii adeverintei de venit pt calcul indemnizatiei CIC, pt ca nu-s lamurita . Am de completat o adeverinta pt o salariata care a nascut pe 20 iulie 2009. Conform HG. 1682/2008,art. 19.1, alin (2) - se iau in calcul veniturile din ultimele 12 luni "anterioare nasterii copilului" si alin (4 )- pt luna in care s-a nascut copilul se ia in calcul venitul realizat " in luna anterioara" celei in care s-a nascut copilul. Atunci de ce in adeverinta tip se incepe cu luna 1= luna nasterii copilului , adica in cazul meu , luna iulie. Am citit pe forum despre un caz in care venitul aferent lunii de la nr crt. 1, (iulie -luna cand s-a nascut copilul) nu a fost luat in calcul , ramanand astfel venitul din 11 luni ramase impartit la 12. Va multumesc pt rabdare si raspunsuri.
Art. 4 din Noremele metodologice ale aplicarii legii baza de calcul este diferita dupa cum are loc reclacularea sau stabilirea indemnizatiei, ali n. 3 arata ca perioada pentru determinarea bazei de calcul se determina ca suma totala a veniturilor suma care se imparte la numarul de luni rezultate si astfel luna 1 nu este luata in calcul