Buna ziua,
am calitatea de salariat cu norma intreaga si m-am autorizat ca PFA intr-un domeniu de activitate care nu are legatura cu locul de munca. La ANAF am declarat un venit estimat de 3500 de lei / an.
Intrebarea este urmatoarea: daca ma voi afla in situatia de disponibilizare voi mai beneficia de ajutorul de somaj? Media venitului lunar ar fi 3500 : 12 luni = 291, 6 lei / luna, deci mai mica de 500 de lei (ISR)
Venitul este insa estimat pt tot anul dar veniturile incasate variaza de la luna la luna. Daca , de exemplu, in august incasez 800 de lei iar in celelalte luni sub 500 de lei sau chiar 0 lei ( fara a depasi venitul declarat la ANAF )se mai poate cere somaj? Am vechime in munca de 10 ani.
Nu imi este clar daca venitul incasat ca PFA trebuie sa fie mai mic de 500 de lei IN FIECARE LUNA sau se aplica o MEDIE A VENITURILOR pe cele 12 luni ale anului fiscal?
Cu consideratie!
Va multumesc pentru raspuns.
Exista insa vreun text de lege la care se poate face trimitere in acest caz, cu specificatia CLARA ca se ia in considerare media lunara pentru veniturile realizate intr-un an fiscal?
In alte postari se precizeaza ca nu se face media si, intr-un asfel de caz, un venit mai mare de 500 de lei INTR-O SINGURA luna poate anula acordarea somajului.