avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... pfa
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

pfa

Buna ziua,
am calitatea de salariat cu norma intreaga si m-am autorizat ca PFA intr-un domeniu de activitate care nu are legatura cu locul de munca. La ANAF am declarat un venit estimat de 3500 de lei / an.
Intrebarea este urmatoarea: daca ma voi afla in situatia de disponibilizare voi mai beneficia de ajutorul de somaj? Media venitului lunar ar fi 3500 : 12 luni = 291, 6 lei / luna, deci mai mica de 500 de lei (ISR)
Venitul este insa estimat pt tot anul dar veniturile incasate variaza de la luna la luna. Daca , de exemplu, in august incasez 800 de lei iar in celelalte luni sub 500 de lei sau chiar 0 lei ( fara a depasi venitul declarat la ANAF )se mai poate cere somaj? Am vechime in munca de 10 ani.
Nu imi este clar daca venitul incasat ca PFA trebuie sa fie mai mic de 500 de lei IN FIECARE LUNA sau se aplica o MEDIE A VENITURILOR pe cele 12 luni ale anului fiscal?
Cu consideratie!
Cel mai recent răspuns: blj , utilizator 17:46, 23 Aprilie 2015
Buna seara,
In cazul in care veti fi concediata veti solicita de la ANAF o adeverinta care sa ateste veniturile obtinute de dvs, ca medie lunara.
Va multumesc pentru raspuns.
Exista insa vreun text de lege la care se poate face trimitere in acest caz, cu specificatia CLARA ca se ia in considerare media lunara pentru veniturile realizate intr-un an fiscal?
In alte postari se precizeaza ca nu se face media si, intr-un asfel de caz, un venit mai mare de 500 de lei INTR-O SINGURA luna poate anula acordarea somajului.

Cu recunostinta!
Pentru un raspuns clar puteti pune intrebarea la ANOFM, pe e-mail, la: anofm@anofm.ro
Va multumesc! Voi incerca si la e-mailul indicat de dvs.
Numai bine va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiez de ajutor de somaj? piscan_doina piscan_doina Buna seara, Ma confrunt cu o problema legata de depunerea actelor de somaj si anume aceea ca in baza adeverintei de venit emisa de fisc pe anul 2013 figurez ... (vezi toată discuția)
Cumul indemnizatie de somaj cu venituri din chirii ramonaholhos ramonaholhos Buna ziua, Ma numesc Holhos Ramona. Mentionez ca am depus actele pentru somaj, am primit carnetul de somaj, dar dupa 2 saptamani am fost sunata de la somaj ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil oana_angela oana_angela Buna ziua! sunt pfa si as dori sa stiu daca realizez venit in fiecare luna de 175 lei pot beneficia de indemnizatie de crestere copil? va multumesc! (vezi toată discuția)