avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cai de atac partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cai de atac partaj

Buna ziua, am tot incercat sa gasesc niste raspunsuri clare in legatura cu caile de atac in cazul unui proces de partaj. Speta mea este urmatoarea:
Am avut procesul la judecatorie, s-a dat o hotarare. Am facut apel - aceasta era si calea de atac specificata in hotararea instantei judecatoresti- Precizez ca valoarea masei partajabile este de peste 100.000 RON.
In Apel a fost cerut din nou, de catre partea adversa, stabilirea caii de atac, aceasta sustinand ca singura cale de atac este Recursul. Instanta de Apel a decis ca , in functie de valoarea aflata in dosar calea de atac este Apelul.
Dupa Apel, partea adversa a facut recurs care a fost respins ca inadmisibil pe motiv ca calea de atac nu ar fi fost Apelul ci Recursul dupa care a facut Contestatie in Anulare.
Precizez ca a fost initiat Apelul in Martie 2008 iar decizia a fost data in Decembrie 2008.
Intrebari:
1. De ce a calificat si instanta de fond si instanta de Apel calea de atac Apelul si nu recursul, iar recursul la Curtea de Apel a fost respins ca inadmisibil.
2. Ce valoare mai are decizia ICCJ privitoare la calificarea cailor de atac si competenta instantelor daca aceasta spune ca in aceasta speta calea de atac trebuia sa fie Apelul apoi Recursul.
3. Daca decizia instantei de Apel este casata ca urmare a Contastatie in anulare, ce se intampla in continuare cu dosarul?
Cel mai recent răspuns: godspeed , utilizator 20:48, 25 Iunie 2009
Urmariti va rog subiectul "partaj bunuri comune" postat de tudorioan pe 1 iulie 2008. Poate va convinge...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cale de atac. partaj aadynna aadynna faptul ca pe parcursul judecatii din suplimentul raportului de expertiza a rezultat valoarea imobilului peste 1 miliard ROL este de natura sa modifice calea de ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva si irevocabila atacata cu recurs Trosan Trosan Buna ziua , Avem o hotarare definitiva si irevocabila ce a fost acum atacata cu recurs , in fapt in prima instanta am avut o solutie favorabila ce putea fi ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune tudorioan tudorioan O speta care s-a judecat pe fond, s-a declarat apel si in cele din urma recurs la Curtea de Apel Ploiesti! Valoarea bunurilor in disputa (teren si casa de ... (vezi toată discuția)