Buna seara, in dimineata zilei de 19/04/2015, in jurul orei 2:45, m am intors de la o petrecere si am hotarat sa mai stau la discutii cu un prieten in fara blocului. Imediat a aparut un echipaj de politie care ne-a cerut sa ne legitimam. La finalul acestui lucru, ni s-a spus sa mergem in casa deoarece este o ora tarzie, e galagie si riscam o amenda. Lucru pe care l-am si facut dar dupa ce i-am explicat agentului ca nu cred ca e galagie, acesta mi-a raspuns pe un ton amical cum ca a fost un apel la 112 , ca cineva deranjeaza linistea publica cu vreo 2 ore inainte. Am plecat pana la urma, iar astazi ma trezesc cu amenda contraventionala 500 lei IN LIPSA si eu si prietenul meu. la rubrica martori scrie : Nu au fost martori din cauza orei tarzii. Ma puteti ajuta cu niste sfaturi, ce sa fac in continuare?
Buna seara,
Va sfatuiesc sa formulati contestatie in termenul legal.
Ar trebui sa consultati un avocat care sa va ajute si, eventual, sa va reprezinte in instanta.
Ce ar mai fi de precizat, ca in bloc este o persoana in varsta care suna de multe ori la 112 doar pentru galagie, si de multe ori agentii vin, ne legitimeaza, si tot pe un ton amical ne intreaba "iar a sunat doamna" si pleaca dar acum ce e drept este faptul ca i-am raspuns spunandu-i ca nu e galagie si nu am de ce sa plec in casa iar el la randul lui ma avertizat ca risc o amenda in cazul asta si apoi m-am conformat, luandu-ne la revedere. Este posibil sa fi fost un semn de razbunare al politistului ca nu m-am conformat din primul moment, cand mi-a zis sa plec. Mi se pare un abuz. Si o alta intrebare "martori: nu exista datorita orei tarzii" nu ma pot baza pe acest lucru pentru anulare?