avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Proces Verbal in lipsa
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Proces Verbal in lipsa

Buna seara, in dimineata zilei de 19/04/2015, in jurul orei 2:45, m am intors de la o petrecere si am hotarat sa mai stau la discutii cu un prieten in fara blocului. Imediat a aparut un echipaj de politie care ne-a cerut sa ne legitimam. La finalul acestui lucru, ni s-a spus sa mergem in casa deoarece este o ora tarzie, e galagie si riscam o amenda. Lucru pe care l-am si facut dar dupa ce i-am explicat agentului ca nu cred ca e galagie, acesta mi-a raspuns pe un ton amical cum ca a fost un apel la 112 , ca cineva deranjeaza linistea publica cu vreo 2 ore inainte. Am plecat pana la urma, iar astazi ma trezesc cu amenda contraventionala 500 lei IN LIPSA si eu si prietenul meu. la rubrica martori scrie : Nu au fost martori din cauza orei tarzii. Ma puteti ajuta cu niste sfaturi, ce sa fac in continuare?
Cel mai recent răspuns: vladmaftei , utilizator 21:22, 22 Aprilie 2015
Buna seara,
Va sfatuiesc sa formulati contestatie in termenul legal.
Ar trebui sa consultati un avocat care sa va ajute si, eventual, sa va reprezinte in instanta.
Ce ar mai fi de precizat, ca in bloc este o persoana in varsta care suna de multe ori la 112 doar pentru galagie, si de multe ori agentii vin, ne legitimeaza, si tot pe un ton amical ne intreaba "iar a sunat doamna" si pleaca dar acum ce e drept este faptul ca i-am raspuns spunandu-i ca nu e galagie si nu am de ce sa plec in casa iar el la randul lui ma avertizat ca risc o amenda in cazul asta si apoi m-am conformat, luandu-ne la revedere. Este posibil sa fi fost un semn de razbunare al politistului ca nu m-am conformat din primul moment, cand mi-a zis sa plec. Mi se pare un abuz. Si o alta intrebare "martori: nu exista datorita orei tarzii" nu ma pot baza pe acest lucru pentru anulare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie amenda tulburarea ordinii si linistii publice claudiu1993 claudiu1993 In data de 16.05.2014 ma aflam la o prietena impreuna cu alte 2 persoane, ascultam muzica, vorbeam, iar la ora 01:05 a aparut politia la usa pentru ca au ... (vezi toată discuția)
Am luat amenda "aiurea" pt ca am sunat la 112! vreau sa fac constestatie! ma poate sfatui cineva? admin2k9 admin2k9 buna ziua, in noaptea de 28.04.2010, asteptand pe cineva pe o strada mai retrasa, am tot vazut o masina ca venea spre mine. acum eu fiind si mai emotiv putin, ... (vezi toată discuția)
Perturbarea linistii publice Dragos944 Dragos944 Buna seara,ma numesc Dragos,am apelat la forumul dvs. pentru a va adresa cateva intrebari. Ma aflam afara(ora 2:30) cu niste prieteni si stateam de ... (vezi toată discuția)