Buna seara,
Am o nelamurire si as dori tare mult sa ma ajute cineva, o sa va spun pe scurt, ma pun in locul persoanei cu problema sa inteleg mai bine.
"Eu" sunt asociata la o firma pe care am preluat-o de la cineva tot 2 asociati (x,y) cu prietenul meu, cota egala de parti, el si cu functie de administrator si director general in firma. Am dat faliment, am inregistrat datorii la D.G.F.P si ne-a deschis proces.
Am intrat pe internet si am vazut ca s-a numit lichidator judiciar, .... acum la un termen de judecata am gasit aceasta notificare sau raspuns ce este si nu inteleg ce inseamna.
- Respinge exceptia inadmisibilitatii actiunii si exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a paratei "EU" ca neintemeiate. Respinge cererea ca neintemeiata. Obliga reclamanta catre paratul "X" care este vechiul administrator la plata sumei de ..... lei cheltuieli de judecata Cu apel in 30 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica.
Ce treaba este intre " eu"si vechiul administrator? ca nu s-a depus nicio cerere....
Astept un raspuns cine ma poate lamuri, va rog mult.
Sper sa puteti intelege despre ce este vorba.
Va multumesc anticipat.
Ca sa va pot ajuta, fiindca ati descris cam alambicat situatia de fapt, dati-mi nr.de dosar de pe pe portalul instantelor si judetul unde s-a deschis procedura de faliment.
Va multumesc pentru promptitudinea raspunsului, am incercat sa lamuresc situatia cu un dictionar de specialitate dar nu a mers.
Dosar nr. 3060/3/2014/a1 Tribunalul BUCUREŞTI
Procedura insolventei a fost deja inchisa, firma fiind radiata la momentul cand ANAF a promovat cerere in instanta pt.atragerea raspunderii patrimoniale a fostului administrator. De aceea, Eu nu mai avea calitate procesuala activa fiindca a depus cerere ca asociat al societatii cand aceasta era deja radiata din evidentele ORC. Pt.acest motiv instanta a considerat ca Eu trebuie sa achite fostului administrator acea suma de bani. Puteti face apel inca, sunteti in termen.
Deci nu este vorba de transfer de raspundere personala patrimoniala de la actualul administrator sau vechiul administrator catre "eu".
Dar d-na "eu' isi mai poate deschide firma singura, fara asociati dupa toate acestea si fara alte complicatii, linistita?
Buna ziua,
Revin la problema mea si va rog sa-mi explicati mai pe intelesul meu.
De la doi asociati s-a preluat o firma, acum vechiului asociat de la care s-a preluat firma ce indeplinea functia de administrator la firma veche, trebuie sa i se plateasca aceasta suma de catre asociata de acum, si cum ramane cu ANAF?