avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Poprire pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Poprire pensie alimentara

Buna ziua , va rog sa-mi spuneti cum sa procedez in cazul in care instanta nu a trimis catre firma unde lucreaza reclamantul instiintare pentru poprire pensie alimentara . Desi au trecut mai multe luni firma sustine ca nu a primit nici o instiintare si nu poate face poprirea.Mentionez ca initial a fost stabilita pensia alimentara , se face poprire pe valoarea stabilita initial , dar la majorarea acesteia (un nou proces) firma nu a primit nici o instiintare . Hotararea pentru majorare a ramas definitiva . Ce trebuie sa fac ?
multumesc
Ultima modificare: Joi, 23 Aprilie 2015
nechab, utilizator
Cel mai recent răspuns: nechab , utilizator 13:18, 23 Aprilie 2015
Instanta nu face poprirea pentru ca nu a fost investita. Ea s-a pronuntat pe cererea de majorare pensie pentru ca asta ati solicitat. Odata ce hotararea a ramas definitiva, mergeti la un executor judecatoresc si depuneti o cerere de executare silita a debitorului obligatiei de intretinere in care sa aratati denumirea si adresa angajatorului, CNP-ul debitorului si un cont in care sa vi se vireze lunar pensia de intretinere. ;)
Instanta nu mai trimite instiintarea de poprire. Daca nu plateste de buna voie trebuie sa apelati la serviciile unui executor judecatoresc.
Multumesc mult pentru rapuns> O zi minunata !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentarajudecatoria? GHIGU GHIGU Buna seara.Prin hotararea de divort am primit spre crestere si educare cei 2 copii minori rezultati in urma casatoriei,iar fosta sotie este obligata sa ... (vezi toată discuția)
Executare hotarare judecatoreasca. ynicolle ynicolle In urma unei hot jud s-a stabilit pensia de intretinere in favoarea copilului major pana la terminarea studiilor.In cazul in care paratul introduce recurs se ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara retinere din salariu Vilb Vilb Pot angajatorii sa refuze sa retina pensia alimentara daca e adusa sentinta judecatoreasca personal de tutor sau intimat mai ales ca judecatoria nu mai trimite ... (vezi toată discuția)