avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... NERESPECTAREA HOT. JUDECATORESTI
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

NERESPECTAREA HOT. JUDECATORESTI

In urma cu o luna mi s-a admis in parte o plangere contraventionala, instanta dispundnd inlocuirea amenzii cu avertisment. Dupa ce am obtinut hotararea, m-am deplasat la sediul Primariei Scheia din suceava pentru a pretinde restituirea sumei ce am achitat-o pe loc agentului constatator. Cei de la caserie mi-au spus ca aceasta amenda nu figureaza deloc in baza de date, iar dupa parerea lor eu am fost dat in debit Directiei de taxe si impozite locale Botosani - deoarece domiciliul meu este in Botosani, si acolo sa ma duc sa-mi ridic banii. Bineinteles ca n-am obtinut nimic la Botosani si am revenit la primaria Scheia. Acestia mi-au sugerat ca amenda fiind platita direct ag. constatator, nu mai poate fi RESTITUITA. Fiind nervos am amenintat ca voi sesiza organele de cercetare penala pentru savarsirea infractiunii de nerespectare a hotararilor judecatoresti. Ce-i drept, nu se precizeaza in dispozitivul hoararii obligativitatea Primariei Scheia sa imi returneze suma. Ce sa fac?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:49, 27 Iunie 2009
Catre cine ati achitat amenda? ... Intr-adevar, avand domiciliul in Botosani darea dvs in debit s-a facut de catre Directia de taxe si impozite Botosani , cred ca trebuie sa va adresati acesteia .

Este vorba despre o amenda radar. Am platit amenda politistului rutier, ce mi-a eliberat si o chitanta. M-am adresat Directiei de taxe si impozite, insa mi sa precizat ca nu s-a virat nicio suma cu titlu de amenda incasata si deci, nu sunt obligati cei de la taxe si impozite Botosani sa-mi plateasca. Intrebarea ar fi daca este bine sa trimit o notificare Primariei Scheia din Suceava, dupa care sa formulez o plangere penala impotriva Primariei pt nerespectarea unei hoarari judecatoresti?
In hotararea judecatoreasca trebuia sa se precizeze si cine trebuie sa va restituie c/v amenzii achitate ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Client la magazin in romania! MihaiDamas MihaiDamas Buna ziua! Am cumparat un produs elecronic de la o firma care desface produse electronice din Bucuresti. Produsul l-am cumparat de la un punct de lucru al ... (vezi toată discuția)
Amenda transformata după 12 ani în ore în folosul comunității. ... ady_deva ady_deva Amenda transformata după aproape 10 ani în ore în folosul comunității. Sint plecat din tara din 2013, după plecarea mea am primit 2 amenzi de radar de ... (vezi toată discuția)
Unde se plateste o amenda de circulatie? Chirileanu Chirileanu Am avut de platit o amenda primita in Bucuresti si eu am domiciliul in Suceava, am intrat intr-o agentie CEC din Bucuresti si am fost refuzata apoi am trimis ... (vezi toată discuția)