In urma cu o luna mi s-a admis in parte o plangere contraventionala, instanta dispundnd inlocuirea amenzii cu avertisment. Dupa ce am obtinut hotararea, m-am deplasat la sediul Primariei Scheia din suceava pentru a pretinde restituirea sumei ce am achitat-o pe loc agentului constatator. Cei de la caserie mi-au spus ca aceasta amenda nu figureaza deloc in baza de date, iar dupa parerea lor eu am fost dat in debit Directiei de taxe si impozite locale Botosani - deoarece domiciliul meu este in Botosani, si acolo sa ma duc sa-mi ridic banii. Bineinteles ca n-am obtinut nimic la Botosani si am revenit la primaria Scheia. Acestia mi-au sugerat ca amenda fiind platita direct ag. constatator, nu mai poate fi RESTITUITA. Fiind nervos am amenintat ca voi sesiza organele de cercetare penala pentru savarsirea infractiunii de nerespectare a hotararilor judecatoresti. Ce-i drept, nu se precizeaza in dispozitivul hoararii obligativitatea Primariei Scheia sa imi returneze suma. Ce sa fac?
Catre cine ati achitat amenda? ... Intr-adevar, avand domiciliul in Botosani darea dvs in debit s-a facut de catre Directia de taxe si impozite Botosani , cred ca trebuie sa va adresati acesteia .
Este vorba despre o amenda radar. Am platit amenda politistului rutier, ce mi-a eliberat si o chitanta. M-am adresat Directiei de taxe si impozite, insa mi sa precizat ca nu s-a virat nicio suma cu titlu de amenda incasata si deci, nu sunt obligati cei de la taxe si impozite Botosani sa-mi plateasca. Intrebarea ar fi daca este bine sa trimit o notificare Primariei Scheia din Suceava, dupa care sa formulez o plangere penala impotriva Primariei pt nerespectarea unei hoarari judecatoresti?