avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda transformata după 12 ani în ore în folosul ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda transformata după 12 ani în ore în folosul comunității. ...

Amenda transformata după aproape 10 ani în ore în folosul comunității. Sint plecat din tara din 2013, după plecarea mea am primit 2 amenzi de radar de care nu am știu nimic. Dar în anul 2022 cu ocazia alegerilor de la primărie, primarul m-a chemat în judecata pentru acele amenzi, eu nefiind în tara nu am știut și amenzile au fost transformate în 108 ore de munca în folosul comunității. Oare e legal sa fie asa? După atita timp nu s-au prescris?
Ultima modificare: Vineri, 16 Februarie 2024
ady_deva, utilizator
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 14:16, 29 Februarie 2024
~ Conținut șters la cerere ~
Ce posibilități am de a scăpa de orele de munca? De ce după 10 ani nu sint prescrise? Ciudata situație...
~ Conținut șters la cerere ~
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă v-ați păstrat domiciliul în țară și cineva a semnat de primire/primit plicurile cu amenzile respective, iar poștașul nu a menționat că au fost primite de o altă persoană decât destinatarul, ci doar că au fost comunicate, procedura se consideră îndeplinită. Din moment ce dvs nu ați achitat acele amenzi, Poliția le-a dat în debit structurii de taxe si impozite locale de la primăria in raza căreia aveți domiciliul. Amenzile, ca și impozitele, nu se prescriu așa ușor. Mai mult ca sigur că primăria a trimis înștiințare de plată anual al adresa unde figurați cu domiciliul și cineva a semnat de primire. Procedura transformării obligațiilor fiscale în ore de muncă în folosul comunității se aplică doar acelor persoane care nu figurează cu bunuri care pot fi executate silit... Primăria trimite o solicitare către judecătorie, împreună cu documentele care fac dovada creanței (amenzile respective) și dovada că ele nu s-au prescris (acea înștiințare anuală despre care v-am vorbit). Judecătorul, după ce verifică valabilitatea creanței și îndeplinirea condițiilor legale privind lipsa oricăror altor bunuri ale debitorului care pot fi executate silit, pronunță o hotărâre prin care transformă amenzile datorate bugetului local în ore de muncă în folosul comunității.
Ultima modificare: Joi, 29 Februarie 2024
Kyandra, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenzile de circulatie neplatite MorarMarius MorarMarius Avand doua amenzi de circulatie neplatite (impreuna aprox 2300 lei)sunt interesat mai pe larg cum ma va afecta in urmatorii ani amintind ca nu am bunuri ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca nu ridic o recomandata? Ionut_Adrian Ionut_Adrian Am primit astazi in cutia postala o instiintare ca am de ridicat o recomandata. Nu cred ca este o amenda noua, pentru ca nu am avut de aface cu politia in ... (vezi toată discuția)
Amenzi neplatite edy9111 edy9111 Daca in anul 2011 am luat cateva amenzi pentru tulburarea ordinii si linistii publice contravetionale pe leg. 69/1991 si totalul lor ajunge la suma de ... (vezi toată discuția)