avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire din indiviziune

In urma unei succesiuni , o suprafata de teren s a impartit tuturor sucesorilor in mod egal , respectiv 6 persoane . Una din cele sase s a ocupat de cadastru , intabulare , acte notariale , platind totodata si taxele cuvenite . aceasta si a rezervat si dreptul de a pastra actele , inclusiv cele notariale de succesiune , in urma carora s a facut succesiunea . Refuza sa dea celorlalti actele originale . Cum se poate face si care sunt pasii de urmat pentru iesirea din indiviziune , repectiv sa ramana cinci copropietari , iar persoana respectiva sa poata ramane separat . Cadastrul si intabularea fiind pe intreaga masa succesorala . Care ar fi modalitatea ca cei cinci copropietari sa poata vinde terenul fara ca cealalta sa numai poata fi implicata . Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 23 Aprilie 2015
vaalmy2, utilizator
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 16:13, 23 Aprilie 2015
Dificila iesirea din indiviziune fara intelegere intre coproprietari si fara plata actelor acelea... teoretic, el nu va poate opri actele, dar nici ceilalti coproprietari nu prea pot sa nu-i plateasca acele acte, sunt cheltuieli pentru proprietatea comuna, sunt datorate de coproprietari.
Iesirea din indiviziune in acest caz, in instanta.
intrucat nu exista intelegere intre coproprietari singura varianta ramane iesirea din indiviziune in instanta .
sincer, nu mi se pare corect ca unul singur dintre succesori sa suporte cheltuielile cu dezbaterea succesiunii, respectiv cadastru si intabulare . probabil ca din acest motiv persoana in cauza a oprit actele . corect ar fi ca toate cheltuielile care le-a suportat mostenitorul respectiv sa se imparta la 6 ..
daca ceilalti coproprietari vor sa vanda terenul in cauza , de ce nu i-l vand coproprietarului care detine actele si a suportat toate cheltuielile ? e o varianta ..
Multumesc pentru raspuns Revin cu precizarea ca persoana si - a convins fratii ca este de buna credinta , ca se va ocupa ea de toate demersurile inclusiv platind taxele , acestia i au returnat baniii datorati , in schimb ea refuza sa le dea actele fiecaruia chiar daca si a primit banii , refuzand acum orice demers de vanzare a terenului , sau orice discutie pe aceasta tema .
in acest caz, singura varianta ramane iesirea din indiviziune in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmembrare fara iesire din indiviziune angella angella O problema m/a pus pe ganduri: daca sunt doi copropietari pe o suprafata de teren(cu constructii) si vor sa o dezmembreze in doua parcele dar fara sa faca ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune doinadavidescu doinadavidescu Buna seara, Exista urmatoarea situatie: un titlu de proprietate asupra unui teren agricol, cu patru persoane titulare, rude, intre care terenul respectiv ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren intravilan tiberius_iordache tiberius_iordache Buna ziua, As dori sa cumpar un teren de 250 m2 care se afla in fata casei mele, as dori sa stiu daca legal se poate vinde: Pe acest teren sunt 3 frati si ... (vezi toată discuția)