avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impozit chirie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impozit chirie

Buna ziua ,

As avea o intrebare , in legatura cu chiria unui apartament : apartamentul este al mamei mele si va fi dat in chirie . Intru-cat am interesul ca veniturile mele sa fie cat mai mari ( in vederea unui credit bancar ) , as dori sa siut daca exista vreo solutie ca aceasta chirie sa fie trecuta pe numele meu , in conditiile in care nu sunt eu proprietara si in ce conditii - ne prezentam la notar , ce anume cerem , samd . ( adica si chiria si impozitul de plata sa fie pe numele meu ).

Va multumesc frumos !
Florentina Balan
Cel mai recent răspuns: Ilinca2015 , utilizator 14:08, 23 Aprilie 2015
Bună ziua!
Conform prevederilor art. 61 din Legea nr. 571/2003 - Cod fiscal, proprietarul sau uzufructarul unui bun imobil pot realiza venituri din cedarea folosinţei bunurilor imobile.
Dacă nu aveţi calitatea de proprietar (proprietar fiind mama), puteţi să dobândiţi calitatea de uzufructar, printr-un contract de constituire a unui drept de uzufruct, cu titlu gratuit (având în vedere că se încheie între părinte şi copil) sau cu titlu oneros, la notariat.
Aşa veţi obţine şi calitatea de beneficiar al dreptului de a obţine venituri din chirie şi corelativ obligaţia de plată a impozitului pe veniturile din închirieri + contribuţii.
Este posibil să existe şi alte păreri...
Sper că am fost de folos!
Chiriile nu sunt luate in calcul la obtinerea creditelor bancare pentru ca nu sunt venituri certe ci fluctuante. Totusi, depinde de politica bancii daca le ia in considerare.
Multumesc frumos pt raspunsuri. Da , banca unde as dori sa fac creditul mi-a confirmat faptul ca se vor lua in considerare si veniturile din chirie .
Deci urmatorul pas este sa ne prezentam la notar si sa incheiem acest contract .
Sper sa reusim :)

O zi frumoasa si multumesc inca o data !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lndemnizatie de crestere copil si veniturile din chirii anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti pentru urmatoarea situatie: o viitoare mamica care este salariata si detine un apartament dat spre inchiriere: 1. la ... (vezi toată discuția)
Impozitul din inchiriere imobiliara ContSters70318 ContSters70318 In cazul in care sursa de venit a unei persoane provine din dreptul de proprietate(chirie) iar valoarea acesteia nu depaseste venitul minim garantat,mai ... (vezi toată discuția)