avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare casa fara acte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare casa fara acte

Buna ziua!

Vreau sa cumpar o casa la tara, care nu are niciun fel de act. As dori sa va intreb daca este posibil sa fac un act la notar, sa fie trecuta casa pe numele meu si sa nu am probleme mai tarziu cu nepotii, de exemplu sau alte rude,care sa imi ia casa.

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: OteanClaudiaGianina , utilizator 21:07, 23 Aprilie 2015
cum cumparati casa respectiva daca nu are acte ??
Casa poate ca e veche si construita fara autorizatie, dar pentru terenul de sub casa ar trebui sa existe titlu de proprietate. Puteti cumpara (legal, prin notariat) casa si terenul aferent dupa ce proprietarul isi face cadastru pe imobilul respectiv. Doar asa puteti sta linistita , fara sa va deranjeze nimeni nici acum si nici in viitor.
Da, asa este. Casa este veche si construita fara autorizatie. Va multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru, carte funciara flori2009 flori2009 Buna! Sunt in ceata totala si as avea nevoie de o lamurire. Detin un imobil in provincie iar ca si act de proprietate am o hotarare care tine loc de act ... (vezi toată discuția)
Casa veche netrecuta in acte la donatie si succesiune GabrielIulian GabrielIulian Va rog sa ne ajutati cu cateva lamuriri legate de urmatoarea situatie (intrebarile apar la final): Un teren a fost cumparat de unchiul U.S. impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Obtinere titlu de proprietate abramis abramis Cum pot obtine un titlu de proprietate in conditiile in care am doar un act de vanzare cumparare pe un teren (incheiat in anul 1958 intre vanzator si tatal ... (vezi toată discuția)