Am urmatoarea problema, am incheiat colaborarea cu fostul angajator in luna februarie. La momentul angajarii am am primit cadou in pix Montblanc pe care l-am pierdut dar l-am inlocuit cu unul nou, pentru care am factura, l-am predat si mi-am dat demisia. In momentul de fata am un proces verbal de predare a pixului, neavand si un proces de primire al celui pierdut.
Dupa mai multe interviuri mi-am gasit un nou loc de munca, din pacate noul angajator solicita o scrisoare de recomandare, fara de care nu se va face anajarea, iar vechiul angajator refuza sa o emita, ba mai mult chiar ma ignora.
Din cate am vazut nu exista nicio lege care sa il oblige sa emita acea scrisoare de recomandare, pot sa fac ceva in acest sens. Mentionez ca am trecut de faza cu rugamintile :).
Impotriva angajatorului nu aveti ce face. Nu exista o lege prin care acesta sa fie obligat a va face o caracterizare favorabila. Si apoi daca il provocati prea mult va poate face o caracterizare nu tocmai placuta. Incercati sa obtineti o recomandare de la un alt angajator care poate declara ca ati colaborat cu acesta pe o anumita perioada iar pe parcursul colaborarii comportamentul dvs. a fost cat se paote de bun.
Asta am facut deja, la locul de munca penultim am avut o colaborare de 5 ani, am recomandare de la ei, atat de la superiorul direct cat si de la departamentul HR, dar conform discutiilor cu noul angajator este imperios necesara recomandarea de la ultimul loc de munca, fara ea neputand incepe colaborarea.
Banuiesc ca nu il pot obliga nici pe noul angajator sa ma angajeze fara, nu?
Art.29 C.mun.
...
Angajatorul poate cere informatii in legatura cu persoana care solicita angajarea de la fostii sai angajatori, dar numai cu privire la activitatile indeplinite si la durata angajarii si numai cu incunostintarea prealabila a celui in cauza.
Ati putea vorbi cu noul angajator sa ia legatura cu fostul angajator si sa solicite de la acesta informatii cu privire la activitatile indeplinite si la durata angajarii
cyan
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
In primul rand nu inteleg de ce ati predat un alt pix din moment ce a fost primut cadou! Cadourile nu se restituie decat daca au fost date pe inventar, dar asta este alta discutie.:)
Noul angajator va poate angaja si fara recomandarea de la ultimul loc de munca, asta in situatia in care doreste intradevar sa va angajeze. Ati prezentat o recomandare de la alt angajator, poate sa fie suficienta.
Evaluarea unui posibil angajat nu se face pe baza recomandarilor altor angajatori ( nu este un criteriu eliminatoriu) ci pe baza interviului, analizei cv-ului, probei de lucru. Asta in situatia in care are experienta in evaluare.
O recomandare este de multe ori subiectiva, ce frumos si ce destept era angajatul care a plecat din firma!
Puteti sa il informati pe noul angajator ca fostul angajator nu vrea sa va dea recomandare cu toate ca ati solicitat.