Am urmatoarea problema, am incheiat colaborarea cu fostul angajator in luna februarie. La momentul angajarii am am primit cadou in pix Montblanc pe care l-am pierdut dar l-am inlocuit cu unul nou, pentru care am factura, l-am predat si mi-am dat demisia. In momentul de fata am un proces verbal de predare a pixului, neavand si un proces de primire al celui pierdut.
Dupa mai multe interviuri mi-am gasit un nou loc de munca, din pacate noul angajator solicita o scrisoare de recomandare, fara de care nu se va face anajarea, iar vechiul angajator refuza sa o emita, ba mai mult chiar ma ignora.
Din cate am vazut nu exista nicio lege care sa il oblige sa emita acea scrisoare de recomandare, pot sa fac ceva in acest sens. Mentionez ca am trecut de faza cu rugamintile :).
In ceea ce priveste pixul aveti dreptate,am zis sa fiu "om", in plus au fost si presiuni destul de mari - telefoane seara dupa program, mesaje in weekend sa rezolv cu pixul , dar asa cum ati spus si mai sus este cu totul alta discutie - desi nu stiu daca se mai poate face ceva acum.
cyan
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu veti avea succes impotriva fostului angajator deoarece nu exista un temei legal prin care sa fie obligat sa elibereze o recomandare pentru angajati. Noului angajator ii puteti propune sa se informeze asa cum v-a indicat @freeelis.
In schimb ii puteti solicita restituirea pixului intrucat nu exista niciun document prin care l-ati fi primit ca obiect inventar. Banuiesc ca nu a fost chiar ieftin avand in vedere brandul. Nu aveti ce pierde, ii faceti o notificare prin posta cu confirmare de primire prin care solicitati restituirea obiectului in termen de 5 zile la o adresa pe care o indicati in notificare, in caz contrar veti depune plingere penala ptr imbogatire fara just temei. Macar incercati.:)
cyan
Moderator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu neaparat. Dar daca este facuta si trimisa prin avocat ar avea mai multa putere de "convingere". Acum depinde daca valoarea pixului justifica apelarea la ajutorul unui avocat.
Notificarea poate sa fie conceputa in asa mod incat sa reiasa modalitatea in care ati intrat in posesia pixului (primit sub forma de cadou fara a vi se atrage atentia ca in cazul plecarii din firma veti fi obligat sa il restituiti), faptul ca ati fost fortat sa restituiti un bun pe care nu l-ati primit sub titlu de obiect de inventar, puteti sa nominalizati persoanele care v-au cerut restituirea si modul in care erati contactat, ca pixul predat nu este cel primit la angajare si puteti dovedi cu factura, in sfarsit, le solicitati restituirea pixului, daca nu il vor returna intr-un termen de 5 zile va rezervati dreptul de a depune plangere penala pentru imbogatire fara justa cauza conform art. 1345 Cod civil.