avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1177 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neincheiere cim in forma scrisa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neincheiere cim in forma scrisa

Care este actiunea in justitie pe care o poate intenta salariatul fara contract individual de munca incheiat in forma scrisa si in ce termen?Se precizeaza ca cel in cauza beneficiaza de drepturi salariale.
Actiunein justitie pe ce? Care ar fi obiectul ei?
Daca nu aveti CIM in forma scrisa nu sunteti salariat . Puteti sesiza ITM -ul pentru folosirea muncii la negru de catre respectiva societate . De asemenea , solicitati la ITM sa va elibereze o copie de pe Carnetul de Munca .
Apelati la serviciile unui avocat pentru mai multe detalii si o eventuala actiune in justitie .
Termenul pentru actiunea in pretentii asupra drepturilor salariale se prescrie in 3 ani .
Vezi prevederile art. 16 alin. 2 din Legea nr. 53 / 2003 modificată, Codul Muncii: " În situatia în care CIM Nu a fost încheiat în formă scrisă, se prezumă că a fost încheiat pe o durată nedeterminată, iar părtile pot face dovada prevederilor contractuale si a prestatiilor efectuate prin orice alt mijloc de probă." Sper să - ti fie util........
REGULA ESTE îN TERMEN DE 30 DE ZILE, LA TRIBUNAL.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

M fost angajat la negru si m-au dat afra laur123 laur123 Am lucrat aproape un an de zile ca operator calculator fara forme legale acum de pe o zi pe alta m-au dat afara fara motive temeinice Ce pot sa fac? Am unde ... (vezi toată discuția)
Drepturi banesti! cata26 cata26 Am si eu o intrebare!Am lucrat la o firma cam 1 luna la negru si dupa aia am semnat cim!Nu am luat banii pe luna respectiva t!Cum pot sa il dau in judecata pe ... (vezi toată discuția)
Contract de munca alexander85 alexander85 buna ziua!am si o rugaminte cine poate sa ma indrume in legatura cu ce trebuie sa fac:::seful meu nu a vrut sa-mi faca contract de munca timp de o luna si azi ... (vezi toată discuția)