avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot impiedica vanzarea apartamentului de catre ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot impiedica vanzarea apartamentului de catre parintii mei?

Buna seara,

Am si eu o intrebare cu privire la vanzarea unui apartament a carui proprietari sunt ambii mei parinti. Se pare ca acestia din urma doresc ca vanda apartamentul impotriva vointei mele chiar daca in mod normal am dreptul de mostenitor legal.
Intrebarea era daca pot deschide o actiune judecatoreasca prin care sa-mi pot proteja in vreun fel apartamentul? Sau cel putin sa ii intarzii din vanzarea aparatamentului care se pare ca este deja scos la vanzare. Chestia este ca ei, adica parintii mei, au vandut tot ce au avut mostenire de la parintii lor, si acum se pare ca vor sa faca acelasi lucru din nou. Sincer, sunt putin cam disperata in acest moment...
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ceciliar , utilizator 11:37, 24 Aprilie 2015
Deocamdata dvs. nu sunteti mostenitoare, deoarece parintii inca traiesc.

Mostenirea se deschide prin moarte, iar dreptul dvs. de mostenire se naste de abea dupa decesul parintilor.

In timpul vietii fiecare poate dispune de bunurile sale asa cum doreste.
Si nu e nimeni obligat sa lase mostenire vreun bun, pot toca pana la ultimul leu.
Discutati cu ei si vedeti ce motive invoca pentru vanzarea apartamentului. Poate ajungeti la o intelegere, faceti un contract de intretinere prin care va obligati sa ii intretineti la batranete, in caz de boala. Sensibilizati-i si spuneti-le ca in caz de nevoie nu vor veni vecinii sa ii ajute, chestii din astea.
Din pacate nu sunt deschisi la niciun fel de discutie. Ei stiu una si buna, vor sa vanda si cu asta basta.
Multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare apartament vandut de parintii mei parintii mei au ... elena_1234 elena_1234 Recuperare apartament vandut de parintii mei Parintii mei au vandut acum 4 ani apartamentul lor. A fost vandut sub pretul pietei la insistentele disperate ... (vezi toată discuția)
Poate fi atacat un contract de vânzare-cumpărare încheiat cu părinții? sora soțului meu ne-a dat în judecată pentru partea ei, deși a fost despăgubită denisa.f denisa.f Buna ziua, va scriu in speranta ca ma puteti ajuta . Sotul meu meu are o casa la tara pe numele lui  , avand contract de vanzare-cumparare fiind cumparata ... (vezi toată discuția)
Parintii mei vor sa lase apartamentul la nepoti teo689 teo689 Parintii mei au doi copii, eu si fratele meu. Eu am un copil, el un copil. Din cauza ca fratele meu nu mai vorbeste de mult cu parintii si nici cu mine, ... (vezi toată discuția)