avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Blocare carte funciara + Proces constatare nulitate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Blocare carte funciara + Proces constatare nulitate absoluta a titlului de proprietate

Buna ziua. Bunicul meu si fratele lui, s-au judecat cu Scoala si cu Primaria comunei timp de 17 ani sa poata intra in drepturi pe un teren de 1,5 ha pe care il au mostenire de la parinti. S-au judecat ani buni, pentru ca in final sa obtinem 2 hotarari judecatoresti definitive si irevocabile in favoarea noastra. Primaria i-a dat in judecata pentru constatarea nulitatii absolute a hotararilor judecatoresti DEFINITIVE SI IREVOCABILE de punere in posesie. Titlul a fost emis abia anul acesta, desi trebuia emis din ianuarie anul trecut. Dupa obtinerea titlului, proprietarii au facut demersurile in cadastru de intabulare si de dezmemebrare. Pentru acestea, am obtinut adeverinta de rol, financiar si certificat de urbanism conform legii, fara nici o problema. Am reusit sa finalizam aceste operatiuni si urma sa mergem sa facem partajul intre cei 2 coproprietari la notar. Am mers la Primarie si am cerut o alta adeverinta de rol si financiar pentru operatiunile notariale urmatoare si, ne-au dat adeverintele cu mentiuni pe ele, si anume ca ni s-a deschis un proces de constatare nulitate absoluta de catre Scoala Rediu. Mai mult, adeverinta de rol data bunicului, i s-a eliberat fara stampila si pe banii platiti pentru aceasta nu i s-a eliberat chitanta. Am mers sa facem reclamatii si ne-au pus sa mai platim odata adeverinta, si ne-a eliberat-o tot cu aceste mentiuni. Din cate stiu aceste mentiuni trebuie facute in cartea funciara, nu in adeverinta de rol sau financiar. Iar la momentul eliberarii acestora cartea financiara nu era blocata. Problema este ca, pe langa faptul ca mai avem un proces pe rol in care Primaria ne-a dat in judecata pentru constatarea nulitatii absolute a titlului de proprietate, ni s-a deschis altul, pentru acelasi scop de catre Scoala. Si ni s-a blocat si cartea funciara si nu mai putem face nici un demers. Suntem tinuti pe loc. Mentionez ca ne-am mai judecat odata cu Scoala si am obtinut o Hotarare definitiva si irevocabila in favoarea noastra. Avem acte doveditoare ca terenul este mostenire de la parintii bunicului si ca Scoala sau Primaria n-au avut niciodata teren acolo. Si desi nu depun nici o proba relevanta in dosarul de la tribunal, cer amanari si amanari ca sa ne poata tine pe loc. Cum se poate ca Scoala sa ne blocheze cartea funciara daca termenul de judecata nici nu a avut loc si daca nu au probe relevante ca terenul nu ne apartine? Cum e posibil sa ne poartea atatia ani in tribunale desi avem toate dovezile ca e terenul nostru? Cate procese au dreptul sa ne mai deschida desi ne-am judecat cu ei si am obtinut rezultatul in favoarea noastra? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 12:20, 25 Aprilie 2015
Din pacate acum au intentat un proces cu alt obiect, dar care practic vizeaza acelasi scop. Va trebui sa luptati in continuare.
Succes!
Pot fi intentate mai multe procese între aceleași persoane, dacă au obiect diferit, chiar dacă au aceeași finalitate.
Acțiunea în nulitatea unui act o poate introduce orice persoană care este interesată.Din relatarea d-voastră nu se prea înțelege ce ați câștigat în litigiile anterioare. Cel mai bine prezentați actele și noua cerere de chemare în judecată unui avocat care poate să vă recomande în deplină cunoștință de cauză calea de urmat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce mai putem face, din moment ce hotararea este definitiva si irevocabila ? kamys kamys In anul 1994 am intrat, impreuna cu fratele tatalui, in posesia unui teren extravilan cu suprafata de 1,2000 ha teren arabil, mostenire de la stra-stra-bunici ... (vezi toată discuția)
Necesita rectificare carte funciara ori a titlului de proprietar? VicGeo VicGeo In urma decesului tatalui, am constatat ca actul de proprietare pentru casa si gradina a fost emis de primarie pe numele mostenitorilor bunicii, desi exista o ... (vezi toată discuția)
Testament din anul 1959 doricuta42 doricuta42 Buna ziua Am o intrebare referitoare la un testament facut de bunica mea in anul 1959, pentru un teren, aflat in judetul Iasi. In acest testament bunica ... (vezi toată discuția)