avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Valabilitate chitanta de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Valabilitate chitanta de mana

Buna ziua In 1993 bunicul meu a cumparat un teren cu chitanta de mana,fara sa-l intabuleze acesta ramanand in titlul de propietate al vanzatorului In 2009 am iam cerut terenul bunicului pentru a -mi construi o casa iar pentruca nu-l detinea cu acte m-am dus la vanzator l-am cumparat cu acte in regula Acum bunicul a decedat ,si unchiul meu a venit cu chitanta aia din 93 sa-mi ia terenul .care este propietarul de drept eu sau unchiul?

Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 05:12, 25 Aprilie 2015
De la cine a primit vanzatorul banii, de la bunic in 1993 sau de la dumneavoastra in 2009?
Unchiul se poate șterge undeva cu chitanța aia, la momentul decesului imobilul nu mai era în patrimoniul bunicului, dacă actele sunt pe numele dvs.
Banii ia primit de la mine in fata notarului.Daca a primit si de la bunic nu mai stiu chitanta nu am vazut-o mi-a spus ca se duce cu ea la judecatorie.
Să se ducă sănătos, se duce degeaba.
Cine a avut posesia pământului din 1993? Cine a plătit taxele locale . ?
Vânzătorul (sau urmașii săi) poate fi tras la răspundere pentru înșelăciune . Pe de altă parte, d-voastră ați plătit încă o dată terenul știind că acesta fusese plătit o dată de către bunic ? Intervine și reaua credință a d-voastră.
În 1993 nu era nevoie de întabulare a terenului cumpărat, obligație care a fost introdusă după 2005 iar bunicul, deși nu avea întabulat terenul și-a înscris la primărie proprietatea și a plătit taxele. , în acest caz ar fi existat și certificat de rol fiscal și în 2009 nu puteați cumpăra sau dacă ați cumpărat vânzătorul trebuie să vă dea banii înapoi.Înscrierea în CF este o prezumție care poate fi răsturnată , în cazul de față cu chitanța de mână și cu rol fiscal

Alte discuții în legătură

Un mic ajutor la vanzarea unui teren extravilan adrian73 adrian73 Buna ziua, am o nelamurire> bunici mei ( de fapt , numai bunica mai traieste), au un pamant extravilan, cu titlu de proprietate. acest titlu de proprietate ... (vezi toată discuția)
Act vanzare cumparare teren manyack manyack in anul 2001 unchiul meu a \"vandut\" dreptul de folosire \"1 ha teren arabil din mostenirea familiei ( fiind 8 frati, mostenirea nefind dezbatuta ) unui ... (vezi toată discuția)
Buna seara! sunt testamentar am făcut succesiunea pe apartament ... Maria magdalena coco Maria magdalena coco Buna seara! Sunt testamentar am făcut succesiunea pe apartament și a rămas 2 hectare de completat la succesiune. Ulterior am fost daca in judecată de ... (vezi toată discuția)