Buna ziua In 1993 bunicul meu a cumparat un teren cu chitanta de mana,fara sa-l intabuleze acesta ramanand in titlul de propietate al vanzatorului In 2009 am iam cerut terenul bunicului pentru a -mi construi o casa iar pentruca nu-l detinea cu acte m-am dus la vanzator l-am cumparat cu acte in regula Acum bunicul a decedat ,si unchiul meu a venit cu chitanta aia din 93 sa-mi ia terenul .care este propietarul de drept eu sau unchiul?
Cand ati achizitionat terenul prin notariat l-ati informat pe notar de existenta unei chitante de cumparare incheiate in1993 intre bunicul dvosastra si vanzator pentru acelasi teren?
Banuiesc ca nu din moment ce tranzactia a fost incheiata fara probleme.
Daca vanzatorul a incasat de doua ori pretul terenului iar chitanta care se afla in posesia unchiului certifica plata unui pret si daca in plus mai exista si martori care sa fie in viata este posibil ca unchiul sa aiba ceva sanse in instanta.
parerea mea e ca nu are sanse in instanta unchiul dvs ..
actiunea in constatare poate fi introdusa intr-un anumit termen .. care in acest caz s-a cam prescris .
Unchiul poate solicita în instanță, având chitanța de mână, pronunțarea unei hotărâri care să țină loc de contract și să ceară anularea contractului de vc. încheiat ,ulterior , fiind încheiat prin înșelăciune de către vânzător.