avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pretentii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pretentii

Va redau povestea si intrebarile unui coleg, poate il ajuta cineva: "in urma despartirii sotia imi cere banii pe ultimele luni pt. indemnizatie crestere copil de care beneficiam eu. Eu, inainte sa plece, i-am dat bani (mai mult decat a fost suma totala pe indemnizatia care urma sa o iau), ca sa aiba pt. copil si i-am spus ca acei bani sunt in locul indemnizatiei. A fost de fata un prieten si fratele meu. Nu am facut nicio hartie. Acum sotia mea imi cere banii pe indemnizatie, cand copilul nu a stat cu mine (3 luni). Pot sa pun martori pe prieten si pe frate? Pregatesc o intampinare ca poate mi-o va primi judecatorul. Am scris acolo unde se scrie in fapt toata povestea dar acolo unde se scrie in drept, ce articole pot sa pun? La proba ce scriu? Eu am martorii care a au vazut cand am dat banii alte documente nu am. Scriu la proba numele si adresa martorilor si mai scriu si acte si interogatoriu, ca asa am vazut la o intampinare facuta de un prieten dupa care o fac si eu pe a mea.cam multe intrebari dar......Va multumesc anticipat!"
Cel mai recent răspuns: dorel13 , utilizator 10:42, 27 Aprilie 2015
Parerea mea este ca cererea verbala a ex-sotiei de plata a unei sume de bani reprezentand alocatia de crestere a copilului este una, cererea ex-sotiei exprimata printr-o actiune este alta. Daca il va da in judecata, recomand angajarea unui avocat pentru a apara interesele justitiabilului. ;)
tocmai !!!! L-a dat in judecata. Tocmai de aceea trebuie sa scrie intampinarea. Nu a primit comunicarea dar l-a anuntat ex-sotia si el a fost la judecatorie si s-a interesat. L-a dat in judecata. El nu are bani de judecata ca abia s-a angajat in urma concediului de crestere copil si n-are ce face. Va cere ajutorul dvs, prietenilor de pe acest sait. Eu in urma sfaturilor ce le-am primit pe acest sait, am castigat un proces.
Vorba zboară, scrisul rămâne. Martori poate găsi şi ex-soţia. Este cuvântul pârâtului împotriva cuvântului reclamatului.Dacă pierde, prietenul va plăti suplimentar şi cheltuieli de judecată.
Sa astepte sa primeasca actiunea, sa vada ce a motivat, in ce temei de drept.

Va trebui sa faca intampinare in 25 de zile in care sa prezinte versiunea sa, sa propuna ca probe martor (prietenul care a fost de fata) si interogatoriu. Se poate doar consulta, nu angaja un avocat fiind foarte important temeiul de drept.
si imi puteti spune care ar fi temeiul de drept? Nu mi se pare corect ca sotia sa ceara acesti bani ci daca ar fi sa ceara acesti bani cineva, aceasta ar trebui sa fie institutia statului care ia acordat acesti bani, numai in cazul in care el ar fi incalcat legea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probe Roxana alina  Stancu  Roxana alina Stancu Prin cererea de chiar în judecata am solicitat proba cu inscrisuri, martori și interogatoriul. Atât fără a nominaliza martorul și fără a motiva ... (vezi toată discuția)
O speta de divort Alexandra.D Alexandra.D Sunt studenta la drept in anul 2 si, din pacate, am un caz de divort in familie. Cum nu stiu practica ci mai mult teorie, as dori sa apelez la sfaturile de pe ... (vezi toată discuția)
Respingerea avocatului partii adverse ralu_k79 ralu_k79 Buna ziua, Ma aflu intr-un proces pt exercitarea autoritatii parintesti a copilului meu, nascut in urma unei relatii de concubinaj. Hotararea a fost ... (vezi toată discuția)