avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Daca am platit amenda data de ANAF, cu care nu sunt de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Daca am platit amenda data de ANAF, cu care nu sunt de acord, ii mai pot da in judecata?

I urma unui control ANAF, au fost ridicate niste inscrisuri de la sediul societatii pe care o administrez si din care inspectorii ANAF au tras concluzia ca societatea a vandut fara bon fiscal. Acele inscrisuri nu reprezinta facturi/avize sau alt fel de document contabil, ci doar o agenda in care erau trecute sume de bani. Au aplicat o amenda de 10.000 RON si suspendarea activitatii pe 3 luni. X-(
Procesul verbal a fost incheiat Joi la ora 18:00 (aproximativ), iar eu am achitat amenda(5.000 in 48 de ore) astazi (vineri). Acele 48 de ore nu erau lucratoare nu? Adica sambata imi expira termenul de plata la jumatate, ceea ce insemna ca eu nu mai pot platii pana luni. Daca am achitat amenda, aceasta va atrage dupa sine alte controale? Ii mai pot da in judecata pentru aceasta amenda acum ca am platit-o? A-si vrea sa stiu daca am facut o greseala platind aceasta amenda.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 21:27, 24 Aprilie 2015
Buna seara,
Puteti ataca in instanta procesul verbal de contraventie chiar daca ati achitat amenda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda de circulatie luata vinerea lenu_ro lenu_ro salut! va supun atentie urmatorul caz: intr-o zi de vineri am luat o amenda de circulatie. plata ei am facut-o martea urmatoare, cand am socotit eu ca inca ... (vezi toată discuția)
Amenda rutiera Mihaela.31 Mihaela.31 Ieri, 2.noiembrie, ora 17 am primit o amenda pt viteza(prima) si nu stiu daca pot plati si luni la jumatate, 48 ore fiind sambata la ora 17. As vrea sa fiu ... (vezi toată discuția)
Termen plata amenda p.j. 48 ore gabriel_gavrila gabriel_gavrila buna ziua! am si eu o nelamurire: am primit o amenda (3.000 lei) in urma unui control ITM. pe procesul verbal de control este trecut lizibil data si ora ... (vezi toată discuția)