avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cheltuieli microintreprindere
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cheltuieli microintreprindere

o firma a avut acum doi ani venituri si a fost creditata de asociat. Din banii din caserie se fac cheltuieli de gen achizitii produse alimentare . Firma nu a mai avut venituri ci numai cheltuieli. Mentionez ca nu are salariati si este microintreprindere
Daca aceste cheltuieli sunt inregistrate ca nedeductibile este vreo problema daca se platesc cu banii firmei care provin din credit administrator? ce se poate face ?multumesc
Cel mai recent răspuns: S.C. ORIEDA CONT EXPERT S.R.L. , Contabil 22:39, 24 Aprilie 2015
Da, se poate, dar la un control vor fi reconsiderate ca dividende mascate si se vor impozita cu 16%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli nedeductibile / limita superioara chirie vs media pietei rradulescu rradulescu Buna ziua, doresc sa deschid un SRL (microintreprindere 3%; asociat unic / administrator = mama mea; eu=angajat) pt servicii IT (dezvoltare software la ... (vezi toată discuția)
Bani in casa tony123 tony123 Buna ziua. Vreau sa suspend o firma, dar am bani in casa cam multi, cum as putea sa fac sa 'scap de ei', sa platesc administratorul? cat se plateste impozit pt ... (vezi toată discuția)
Administratorul firmei poate sa incaseze dividende? Serbanstefan21 Serbanstefan21 Buna ziua. Daca administratorul firmei este si angajat al firmei poate sa incaseze dividende din profitul firmei? (vezi toată discuția)