avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Ce inseamna pentru dvs. prietenii in spatiul virtual?
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Ce inseamna pentru dvs. prietenii in spatiul virtual?

Ma bate gandul sa va pun aceasta intrebare de mai multe zile. Si va intreb acum, pentru ca in noaptea aceasta m-a vizitat una dintre cele mai vechi prietene ale mele, Insomnia. :)

Prietenii mei din comunitatea Avocatnet sunt:
-persoane care, desi au terminat aceeasi facultate ca si mine, sunt mult mai bine pregatite in anumite ramuri ale dreptului;
-persoane care, desi au alte studii, reusesc sa ma convinga si sa ma fascineze; recunosc, contabilii si consultantii fiscali au un "ce" special si reusesc sa ma determine sa ma intreb daca nu cumva citesc mesaje in alta limba. :"> Nu intamplator, trei din primii patru prieteni ai mei au fost un consultant fiscal, un contabil si un consultant resurse umane.

In putine cuvinte, prietenii mei sunt persoane foarte bine pregatite in domeniul in care activeaza, de la care am foarte multe de invatat si care au castigat respectul meu.

Pentru dvs. ce inseamna prietenii / prietenia in spatiul virtual?

Gabriela Pintea
Ultima modificare: Vineri, 26 Iunie 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic
In primul rând felicitări pentru acest topic. :vishenka: si eu am vrut sa îl propun in urma discutiei pe care am avut-o.

Pentru mine, un prieten în adevăratul sens al cuvântului este cel la care pot apela oricând şi care în caz de nevoie îşi face timp să mă asculte, este cel in care am încredere, este cel care m-a acceptat cu bune si rele si care mă ajută necondiţionat, este cel care, indiferent de studii şi posibilităţile financiare, nu mă face să mă simt inferioară sau superioară şi are curajul să îmi spună numai adevărul, chiar daca acesta, într-o oarecare măsura, mă poate afecta – pentru că, întotdeauna intr-un procent mai mare sau mai mic, există şi o parte buna.

Pentru mine prietenii din spaţiu virtual sunt numai .... prieteni care exista ca si posibilitate. Personal, nu as recomanda unui prieten, +ă un prieten a carui prietenie am acceptat-o pe forum dar care nu s-a materializat.

Deci, plecand de la definitia aferenta cuvantului: "PRIÉTEN, -Ã, prieteni, -e, s.m. și f. Persoană de care cineva este legat printr-o afecțiune deosebită, bazată pe încredere și stimă reciprocă, pe idei sau principii comune; amic."
şi a citatelor marcante din domeniu, fiind de acord cu afirmatiile:
"Un prieten adevărat te prinde de mana si iţi atinge inima". - Gabriel Garcia Marquez
"Prietenia unui om deştept e mai de preţ decât prietenia tuturor proştilor". - Democrit

ce termen ar fi mai potrivit "prietenilor de forum", sau virtuali cum i-a numit d-na Pintea?
V-ati oprit la doua citate.
De fapt,ati dat si definitia prieteniei.
Este interesant modul de abordare.Am primit invitatie de la persoane care nu mi-au scris niciun cuvant.Reactia mea a fost aceea de a cere "cuvantul" dar apoi am realizat ca mi se cere totusi ceva,eu pot doar sa "ofer".
De ce sunt totusi prietenii?
-exista "stima reciproca,pe idei,pe principii comune"

Nu stiu daca ati citit ultima scrisoare pe care Gabriel Garcia a scris-o tuturor admiratorilor sai(ma gandesc sa o scriu intr-o zi,in sectiunea potrivita).Este ceva tulburator.
Referitor la acel citat:
De ce sunt totusi prietenii?
"un prieten adevarat...iti atinge inima"

Mai destepti sau mai prosti,intelegem un adevar.Aici nu trebuie sa fie locul dusmaniilor,este trist in real,d-apoi in virtual!

Imi pare rau,nu am gasit discutia aceea la care faceti referire,era despre prietenie?
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Iulie 2009
ContSters76710, utilizator
QCERT a scris:

ce termen ar fi mai potrivit "prietenilor de forum", sau virtuali cum i-a numit d-na Pintea?

Stimata doamna,

Capitolul "proprietatea cuvintelor" este un capitol pe care il cunosc si il stapanesc foarte bine.
De asemenea, sesizez toate nuantele, chiar daca scrieti zece fraze si adaugati niste citate.

Dar, daca pentru dvs. "prieteni in spatiul virtual" inseamna "prieteni virtuali", imi cer scuze pentru ca v-am deranjat cu... pretentiile mele.

Gabriela Pintea
Ultima modificare: Duminică, 26 Iulie 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cred ca aceste prietenii, cele "virtuale" (desi mi se pare impropriu spus virtual) sint mai adevarate, mai "de calitate" , decit celelalte - prietenii pe care ii intilnim in viata de zi cu zi. Deoarece pe forum lumea se ajuta in mod dezinteresat si obiectiv, pe oricine, fara a cunoaste "real" persoana.
Nu stiu cum sint altii (vorba lui Creanga), dar este imposibil de descris sentimentul pe care il am atunci cind ma lovesc de vreo problema, dar stiu ca aici exista oameni care ma vor ajuta, si sint sigura ca imi vor ajuta in problema respectiva. Un sentiment placut, caldut... singuranta.

Va consider pe toti prieteni, chiar daca nu sinteti in lista mea. Nu stiu cit de necesar este acest lucru (numarul de persoane din lista de prieteni).

Apreciez comunitatea de aici (asa cum mai exista pe inca un site, dar cu totul diferit domeniul - tehnica, sistem de operare etc.).
Admir generozitatea si promptitudinea celor ce-si cunosc bine profesia si o pun la dispozitie celorlalti. Consider ca o profesie bine facuta, numai prin pasiune este posibila, si asa se explica faptul ca fara a avea nici o pretentie de la useri, oferiti sfaturi si rezolvati probleme, gratuit.
Imi pare rau ca nu pot sa ajut si eu, si ca tot ce am dat pe aici, a fost doar sa va dau de lucru, "batai de cap"... Pe celalalt site, in domeniul meu de activitate, m-am bucurat daca am avut ocazia sa ajut de citeva ori. Pentru mine bucuria de a darui este mai mare decit aceea de a primi.

Meritati sa stiti ca o multime de persoane isi au nadejdea in voi.
Va multumesc pentru tot, retroactiv si anticipat!
Desi un simplu "multumesc" mi se pare prea putin, dar altfel nu pot sa-mi exprim recunostinta fata de dumneavoastra.:hugall:
La fel de reali ca si face to face.
Chiar daca lista mea de prieteni este foarte micuta, eu va consider pe toti prietenii
mei din moment ce discutam, dezbatem, supunem atentiei aceleasi probleme...
O saptamana minunata va doresc!
Mihaela
Ultima modificare: Luni, 28 Septembrie 2009
ContSters98240, utilizator

Alte discuții în legătură

Cat de bine ne cunoastem intre noi? Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici Asaaa... haideti, ridicati labutza din fatza daca stiti: a) trope_doi e Diana sau Dinu? b) milika (1, 2, ...n) este acelasi coleg care-si sterge/redeschide ... (vezi toată discuția)
1.000 de experiente avocatnet.ro. ajuta si tu! Alin Popescu Alin Popescu Ajutati-ne sa strangem 1.000 de pareri / experiente despre Avocatnet.ro. Cu aceste texte vom intampina in viitor oamenii care vor sa se inscrie in site si care ... (vezi toată discuția)
Ramas bun, george alimanescu Alin Popescu Alin Popescu Este prima data cand deschid un astfel de topic pe Forumul Avocatnet.ro si mi-as dori sa fie si ultima data. Am aflat de pe ... (vezi toată discuția)