avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren luat de stat pentru autostrada
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren luat de stat pentru autostrada

acum ceva timp statul mi a luat 2 h de teren pentru autostrada, nemaiavând bani a spus ca ne plateste cu 0,50 centi /mp, bataie de joc, când ceilalti au luat 20 euro/mp. am fost mai multi in situatia aceasta an intrat intr un proces cu statul din care am iesit dupa cateva luni din lipsa de bani. Ceilalti au castigat procesul cu statul si le a fost platit pamantul. eu acum trebuie sa dau iar in judecata statul pentru cele 2 h ale mele pentru a primi despagubirea la fel ca ceilalti?
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 16:43, 27 Aprilie 2015
Aţi renunţat la judecată sau la drept?
Stimată doamnă,

Consider că nu se poate răspunde la întrebarea dvs, postarea dvs fiind vagă. Nu se înțelege din formularea ,, am intrat în proces...am ieșit din proces,, dacă ați renunțat la judecată, la drept, mai sunteți în anumite termene...etc.

Cred că cel mai bine ar fi să consultați un avocat pentru a vă studia dosarul dvs în concret. O acțiune de expropriere nu este cel mai simplu lucru din lume - eufemistic spus - și ar trebui tratată ca atare.

Cu stimă.

la procesul de atunci am renuntat nu la drept.

stima
Ultima modificare: Luni, 27 Aprilie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Din pct. de vedere al codului de procedură civilă există 2 situaţii +renunţarea la judecată+ şi în acest caz aveţi dreptul să introduceţi din nou o acţiune sau aţi renunţat la dreptul pretins şi nu mai aveţi dreptul la o nouă acţiune. Pe de altă parte sunt importante şi alte aspecte, aşa cum a arătat d+l avocat mai sus.
Ultima modificare: Luni, 27 Aprilie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa am in vedere si ce drepturi am daca pe terenul meu urmeaza a fi construita o autostrada Dîrminã Florina Dîrminã Florina Buna ziua Bunicii mei au un teren in extravilanul comunei unde locuiesc unde urmeaza sa fie construita o autostrada. Ieri a fost chemat la primaria comunei ... (vezi toată discuția)
Neprezentarea la proces a reclamantului clicker4cash clicker4cash As dori sa stiu ce se intampla daca reclamantul, cel care a depus o actiune, se razgandeste si nu se mai prezinta la proces, nici personal si nici prin avocat, ... (vezi toată discuția)
Testament-partaj succesoral cristinadima cristinadima Bună Ziua! vă rog frumos sa-mi răspundeţi la două întrebări 1. am introdus acţiune de partaj succesoral şi am solicitat cota de 1/2 din masa ... (vezi toată discuția)