avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Incalcare teren de catre Transgaz
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Incalcare teren de catre Transgaz

Buna ziua!

Tatal si bunicul meu au primit de la Transgaz o notificare prin care sunt anuntati ca terenul lor agricol va fi "ocupat temporar de lucrarile de constructii si montaj pe perioada de timp necesara efectuarii acestora". Mai exact se lucreaza la o conducta de transport gaze intre doua localitati. Se mentioneaza ca lucrarea este de utilitate publica si li se spune ca in calitate de proprietar pot solicita plata unor daune produse de lucrari. Terenul este in prezent cultivat de catre arendas.

Care sunt pasii ce trebuie urmati pentru a obtine respectivele daune? Se incheie o conventie intre proprietar si Transgaz?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: viobarbu , utilizator 23:15, 27 Aprilie 2015
Sa discute si cu arendasul ptr ca si acesta este afectat de lucrari si sa stabileasca impreuna ce daune pot solicita.
Exista un cuantum al despagubirilor stabilit prin lege?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri/chirie pt conducta transgaz pe terenul meu sorin888 sorin888 Buna ziua, am un teren cumparat de mai multi ani. La vremea aceea, era extravilan agricol. Acum primaria l-a trecut in intravilan, am cerut certificat de ... (vezi toată discuția)
Societate de gaz incalca proprietatile ionutlir75 ionutlir75 Buna, Am o problema cu Transgaz, am un teren de 9600 mp, in afara Bucurestiului la 25 km, Agentia de transport a gazului prin conducte in Romania a facut un ... (vezi toată discuția)
Traversare conducta transgaz danu2566 danu2566 Bună, sunt proprietarul unui teren extravilan în zona Timișoara, de curând am fost notificat de către Transgaz că peste terenul meu urmează să treacă ... (vezi toată discuția)