avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de boala din Italia sau din Romania
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de boala din Italia sau din Romania

Matusa mea lucra legal in Italia cand in timpul unei vizite in Romania a fost diagnosticata cu cancer mamar. Aici a inceput tratamentul oncologic si s-a propus pensionarea pe caz de boala.
Este posibil sa primeasca pensia de boala din Italia? care sunt conditiile? care sunt demersurile? Exista o perioada minima de lucru in Italia dupa care se poate cere pensionarea/pensionarea pe caz de boala?
Unde are viza de resedinta?
Cel mai corect este sa va adresati serviciului de Pensii Internationale - Lacul Tei, nr. 17, et. 1, camera 25, si explicati speta matusii Dvs. Se poate transfera fondul de pensii din Italia in Romania
Ultima modificare: Luni, 27 Aprilie 2015
Samoila Georgeta P.F.A., Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In legatura cu o solicitare de pensionare cu seria k 130/11.01.2016din spania georgecristiannavargeac georgecristiannavargeac Buna ziua, ma numesc George Cristian Navargeac si va rog daca pute-ti sa ma ajuta-ti. Locuiesc in Spania unde am si rezidenta, de 13 ani fiind plecat, prin ... (vezi toată discuția)
Continuitate pensie, diagnostic: cancer meta meta Am fost diagnosticata si operata anul trecut de cancer mamar, grad 2A Dupa care am obtinut pensie de boala. Intrebarea este daca beneficiez in continuare de ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate hermen hermen Buna ziua!am si eu o problema,Mama a fost diagnosticata de cancer mamar,acum 6luni,Pot face demersurile ptr.pensie pe caz de boala,nu are niciun venit ... (vezi toată discuția)