avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fara plata

Buna ziua!am si eu o intrebare:pot sa imi iau concediu fara plata,odata ce firma face angajari in continuu?Exista vreun mod in care sa pot face acest lucru sau imi trebuie un motiv bine intemeiat ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:27, 27 Aprilie 2015
Contractul individual de muncă poate fi suspendat prin acordul părţilor în cazul unui concediu fără plată pentru studii sau interese personale, conform articolului 54 din Codul Muncii.

Concediul fără plată este un drept al angajatului si se aproba de angajator, conform Regulamentul intern sau contractul colectiv de muncă, după caz, in care se stabileşte durata concediului fără plată, potrivit articolului 153 din Codul muncii.
In general , CFP nu se motiveaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu neplatit radovan82 radovan82 lucrez intr-o institutie bancara si as dori sa-mi iau 2 luni concediu neplatit, m-ar interesa daca exista un articol prin care sa oblige angajatorul sa-mi ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata dupa ccc lhilda lhilda Salariata vrea sa intre in concediu fara plata dupa ccc. Studiind OUG 111/2010 , am aflat ca art 6 , care reglementa acest lucru a fost abrogata. Nu avem ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata nicolnicol nicolnicol doresc sa stiu cate zile de concediu fara plata are dreptul un salariat al unei intreprinderi cu 150 de salariati. Societatea nu are CCM . MULTUMESC! (vezi toată discuția)