avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... impozit pe imobil / cadastru
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

impozit pe imobil / cadastru

Hristos a inviat ! Va multumesc anticipat pentru timpul acordat. Am 2 intrebari. 1. Mostenitorul unui imobil a mai platit impozit in luna aprilie 2015 , chiar daca acesta a fost platit deja in luna martie( pe tot anul) si apoi celui caruia ii va dona sa mai plateasca a 3-a oara , pe acelasi imobil ? 2. Acest imobil nu are cadastru si intabulare. Trebuie sa faca mostenitorii sau cel care va primi prin donatie imobilul ? O zi buna.
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 18:54, 28 Aprilie 2015
Cadastru il face proprietarul pentru ca el detine actele de proprietate. Daca proprietarul se intelege cu cel caruia ii va vinde/dona imobilul sa participe financiar la cadastru e treaba lui, dar cadastru e obligatia proprietarului, in cazul de fata al mostenitorilor.
Cand o persoana dobandeste un imobil, trebuie sa -si deschida in termen de 30 zile de la dobandire rol fiscal pe numele sau . De la acea data trebuie sa plateasca impozitul, chiar daca vanzatorul platise si el impozit in avans pe acelasi imobil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot ceda partea mea de mostenire? annna22 annna22 As dori sa aflu cum pot proceda in urmatoarea situatie: Bunicul meu a decedat in urma cu multi ani,lasand in urma un teren cu casa de 300 mp.Dupa moartea lui ... (vezi toată discuția)
Se admite donatia cotei parti de teren in indiviziune? mariapopescu mariapopescu Tata este comostenitor cu o nepoata,ambii fiind mentionati in titlul de proprietate care-i pe numele mamei lui decedate.In situatia data tatal imi poate dona ... (vezi toată discuția)
Buna ziua sunt proprietara pe o casa. parintii mei au avut uzufructul ... clahomastreet clahomastreet buna ziua sunt proprietara pe o casa. Parintii mei au avut uzufructul viager pe acea casa si o inchiriaza de ani de zile in numele meu. Niciodata nu am ... (vezi toată discuția)