avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... modificare salarii soferi de tir
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

modificare salarii soferi de tir

Buna ziua
avem urmatoarea speta in care va solicitam in mod respectuos ajutorul.
Avand in vedere situatia de criza resimtitta la nivel mondial administratorul societatiia hotarat la inceputul anului sa nu majoreze salariile soferilor la 1.000 lei asa cum prevede Contractul Colectiv de Munca la Nivel de Ramura de Transport atata timp cat nu suntem prevazuti in Anexa nr. 5 al acestui Contract si asa cum prevede art. 121 din acest Contract
La scurt timp dupa aceasta intamplare am primit control de la ITM pentru a verifica faptul daca am majorat salariile soferilor. Prin masurile care ni s-au dispus ni s-a pus in vedere un termen in care ar fi trebuit sa majoram salariile la nivelul salariului ce rezulta din contractul mai sus mentionat.
le-am facut adresa prin care le-am mentionat ca ca nu suntem prevazuti in Anexa respectiva si prin urmare nu avem obligativitatea de a majora salariul acesta ramanand la nivelul prevazut de Contractul Colectiv de Munca la nivel national pt anii2007-2010. ITM ne-a facut adresa ca daca nu amajoram printr-un act aditional intr-un termen de......ne va da amenda.
La momentul respectiv am Majorat salariile la 1.000 lei dar administratorul societatii doreste sa gasim o modalitate in care sa nu-i platim la salariu la care am majorat dar nici sa incalcam legea.
in contractele individuale de munca ale conducatorilor auto nu se spefica tipul de salarizare in acord sau in regie ci este un contract tip unde la capitolul salariul este specificat salariul brut si norma de munca de 8ore/zi cu 40 de ore /saptamana
M-am gandit sa realizez un act aditional si sa modific tipul salarizarii si anume salarizare in acord direct si sa-i platim in raport de cursele internationale efectuate si anume " executa transportul de mărfuri conform foii de parcurs si dispoziţiilor conducerii. In cazul in care executa un numar de 3 de curse transport marfuri pe luna conform foii de parcurs si dispozitiilor conducerii va fi remunerat conform Contractului Colectiv de Munca pe Ramura de Transport. In cazul in care va efctua un numar de numai 2 curse de transport marfuri remuneratia incasata de salariat pe luna respectiva cu titlul de salariu va fi egala cu salariul minim pe economie."

Credeti ca este legal ceea ce fac ? Poate puteti sa imi dat mai multe sfaturi

Va multumesc mult!
Alina
Cel mai recent răspuns: Alina Alina , Consilier juridic 14:54, 26 Iunie 2009
Este legal ceea ce doriti sa realizati prin actul aditional mentionat de Dmv
Ceea ce va-ti propus este legal, dar depinde cum veti respecta procedura.
Sunt cateva aspecte: daca este CCM la nivel de unitate, daca angajatii sunt membrii ai vreunui sindicat, etc.
Va multumesc din suflet !

Mi-ati lut o piatra de pe inima

best regards
Alina
In societate nu sunt decat 14 soferi de tir si nici unul dinte soferi nu a aderat la nici un sindicat sau vreo alta organizatie si nici nu avem CCM

Oalta rugaminte este : Credeti ca puteti sa ma ajutati cu un model al unui astfel de act aditional

Multumiri
Alina

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccm ramura Doina Elena Doina Elena Va rog sa imi spuneti daca avem CCM valabil pentru anul 2012 pentru urmatoarele ramuri de activitate: - comert - chimie si petrochimie - transport - rutier ... (vezi toată discuția)
Ccmn sau ccm la nivel de ramurã transporturi ? bobo24 bobo24 intr-o unitate cu activitate principala comert si activitate secundara transporturi internationale de persoane si marfuri, cu ambele activitati desfasurate, ... (vezi toată discuția)
Salariul taximetristilor? bobo24 bobo24 ce salariu trebuie sa aiba un taximetrist? (vezi toată discuția)