avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 203 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acționare în instanță proprietar datornic.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acționare în instanță proprietar datornic.

Bună ziua. Doresc să acționez în instanță un proprietar ce nu și-a mai achitat obligațiile către Asociația de Proprietari încă din 2012 și până în prezent.
Potrivit art. art. 50 din Legea 230/2007 asociatia de proprietari are dreptul de a actiona in justitie pe orice proprietar care se face vinovat de neplata cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari mai mult de 90 de zile de la termenul stabilit.
Nelămurirea mea constă în următorul fapt: trebuie să număr înapoi cele 90 de zile de la ultima data scadentă pentru a vedea pe ce perioadă trebuie să cer instanței obligarea acestuia la plata debitului sau pot cere obligarea la plata debitului pe care îl are în momentul de față?
Sper că am fost explicită. Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: allyynnutza , utilizator 13:40, 28 Aprilie 2015
Solicitati debitul actual...cele 90 zile se refera la momentul de la care puteti demara procedura de recuperare, succes!
Vă mulțumesc foarte mult pentru răspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restante la intretinere branko branko Buna, Din regretabila greseala am acumulat ceva restanta la asociatie de locatari din blocul in care locuiesc. Doresc sa o platesc cat mai repede dar fiind ... (vezi toată discuția)
Recuperare debite ianasi elena ianasi elena Buna ziua! Sotul meu a preluat functia de Presedinte asociatie locatari si in urma verificari a constatat ca admin. contabila si cenzora nu avea intretinerea ... (vezi toată discuția)
Asociatii de proprietari presman presman Va rog sa ma scoateti din neagra nestiinta. 1)Fondul de rulment este obligatoriu sau nu ,daca da ce il reglementeaza? 2)Fondul de reparatii este obligatoriu ... (vezi toată discuția)