Buna seara!Sunt vaduva ,am un copil de 7 ani si urmeaza sa vand imobilul facut impreuna cu tatal copilului (imobil care se afla undeva la tara),pt a cumpara un apartament PRIN PRIMA CASA.Vreau sa stiu daca exista vreo cale de a folosi partea copilului din vanzarea mostenita de el pt achizitionarea acestui apartament prin prima casa.Mentionez ca cei de la autoritatea tutelara mi-au zis ca pot folosi partea de bani a copilului numai daca achizitionez cu cash,daca nu,banutii lui vor ramane in cont pana acesta implineste 18 ani.Aceasta lege mi se pare o mare tampenie pt ca statul ma limiteaza la a cumpara un spatiu mai mic si tot statul se foloseste de banii minorului 11 ani de acum inainte.
De ce e tampenie, ca pe banii copilului nu va puteti lua dvs casa ? Chiar daca ai vrea sa luati o cota pe numele copilului nu puteti ca nu va acorda creditul in aceste conditii.
Succesiune
ioan-06
Am cumparat acum 10 ani un apartament impreuna cu sotia. Intre timp s-a nascut copil nostru apoi sotia a decedat. Cum pot sa vand apartamantul, in ... (vezi toată discuția)
Mostenire copii
ismi3ismi
Sunt intr-o relatie de concubinaj de 5 ani.Intre timp avem si un copil de 3 ani.Stam cu chirie.De curand,partenerul meu si-a cumparat pe numele lui o casa cu ... (vezi toată discuția)