avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Autoritatea tutelara, mostenirea minorului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Autoritatea tutelara, mostenirea minorului

Buna seara!Sunt vaduva ,am un copil de 7 ani si urmeaza sa vand imobilul facut impreuna cu tatal copilului (imobil care se afla undeva la tara),pt a cumpara un apartament PRIN PRIMA CASA.Vreau sa stiu daca exista vreo cale de a folosi partea copilului din vanzarea mostenita de el pt achizitionarea acestui apartament prin prima casa.Mentionez ca cei de la autoritatea tutelara mi-au zis ca pot folosi partea de bani a copilului numai daca achizitionez cu cash,daca nu,banutii lui vor ramane in cont pana acesta implineste 18 ani.Aceasta lege mi se pare o mare tampenie pt ca statul ma limiteaza la a cumpara un spatiu mai mic si tot statul se foloseste de banii minorului 11 ani de acum inainte.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:42, 28 Aprilie 2015
In situatia dv., puteti apela la autorizarea instantei, copilul urmand a fi reprezentat prin curator special. ;)
De ce e tampenie, ca pe banii copilului nu va puteti lua dvs casa ? Chiar daca ai vrea sa luati o cota pe numele copilului nu puteti ca nu va acorda creditul in aceste conditii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ioan-06 ioan-06 Am cumparat acum 10 ani un apartament impreuna cu sotia. Intre timp s-a nascut copil nostru apoi sotia a decedat. Cum pot sa vand apartamantul, in ... (vezi toată discuția)
Incuviintarea vanzarii de catre autoritatea tutelara dianaecu74 dianaecu74 Buna ziua. Eu si copilul meu de 12 ani am mostenit un apartament, duap decesul sotului. Eu doresc sa vand acest apartament si pentru asta trebuie sa cer ... (vezi toată discuția)
Mostenire copii ismi3ismi ismi3ismi Sunt intr-o relatie de concubinaj de 5 ani.Intre timp avem si un copil de 3 ani.Stam cu chirie.De curand,partenerul meu si-a cumparat pe numele lui o casa cu ... (vezi toată discuția)