avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietar cota 1/1
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietar cota 1/1

Am cumparat un apartament la licitatie. Mentionez ca sunt casatorita . In cartea funciara sunt trecuta eu cu cota 1/1 . A trecut jumatate jumatate de an si m-am hotarat sa-l vand. Am nevoie de semnatura sotului ?Multumesc , astept raspuns !
Cel mai recent răspuns: vrani , utilizator 15:58, 29 Aprilie 2015
Daca este bun dobandit in timpul casatoriei,este bun comun,respectiv pentru instrainare este necesar si acordul sotului
Deci , vreau sa-l vand , am facut procura de vanzare unei persoane sa se ocupe iar notarul stia ca sunt casatorita si mandant sunt doar eu in procura ! Cine e de vina ?Promisiunea de vanzare s-a facut si arvuna s-a primit iar sotul meu e in cunostinta de cauza !Ce e de facut mai departe ? E nula promisiunea de vanzare ?
Ultima modificare: Miercuri, 29 Aprilie 2015
vrani, utilizator
Daca atunci cand l ati cumparat nu s-a facut mentiunea in contract ca pretul provine din donatie facuta exclusiv dvs sau ca provine din vanzarea unei mosteniri sau o alta vanzare a unui bun al dvs propriu, inseamna ca bunul este comun.
Nulitatea este relativa si ea poate fi acoperita prin consimtamantul dat de sotul dvs la vanzare, adica prezenta lui la semnarea actului, fie personal, fie prin mandatar.
Multumesc de raspuns ! Dar notarul nu-si asuma greseala ? Inscrierea in c.f. nu trebuia sa fie facuta pe ambii soti ?
Ultima modificare: Miercuri, 29 Aprilie 2015
vrani, utilizator
Figurati in actul de cumparare casatorita fiind? daca da atunci nu este vina notarului ci a Cartii funciare.

Alte discuții în legătură

Antecontract de vânzare-cumpărare garsonieră. cum procedez ca să mă asigur că nu rămân fără avans, sau că o vinde altcuiva? andreicristi andreicristi Buna ziua, doresc sa achizitionez o garsoniera, iar proprietarul doreste sa facem un antecontract de v-c si sa-i ofer o suma avans, toate acestea la notar. In ... (vezi toată discuția)
Bun propriu, sau nu danageo danageo Buna ziua! Impreuna cu sotul meu am achizionat un apartament. In actul de vanzare-cumparare este precizat faptul ca banii sunt donatie de parintii mei mie, ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am încheiat o promisiune de vânzare pentru un teren ... matrix73 matrix73 Bună ziua! Am încheiat o promisiune de vânzare pentru un teren în anul 2014 în calitate de mandatar al vânzătorului, având procură specială de ... (vezi toată discuția)