Se poate solicita revizuirea unei hotărâri judecătorești definitive pronunțată în camera preliminară dacă s-au descoperit lucruri neștiute și acte care pot schimba situația?
O cunostinta mi-a zis ca nu se poate, dar citind art. 453 C.p.p., acest articol spune ca:
(1) Revizuirea hotărârilor judecătoreşti definitive, cu privire la latura penală, poate fi cerută când:
a) s-au descoperit fapte sau împrejurări ce nu au fost cunoscute la soluţionarea cauzei şi care dovedesc netemeinicia hotărârii pronunţate în cauză
Precizez ca, la cercetările efectuate de catre procurori, nu am avut o dovada a ceea ce am sustinut eu, iar judecatorul mi-a respins plangerea ca nefondata. După o perioada de timp, după mai multe cautari, am gasit dovada (actul) care va contrazice proba (actul) al procurorului.
Acest act cautat si gasit, il pot depune la instanta unde s-a pronuntat hotararea definitiva data in camera preliminara, care dovedeste netemeinicia hotărârii pronunţate în cauză?
In felul acesta, se pot indrepta lucrurile prin cererea de revizuire a hotărarii definitive data in camera preliminara?
Stiu ca au trecut 10 ani de la aceasta postare si poate domnul Alin si=a rezolvat problema intre timp.
In momentul de fata eu sunt fix in aceeasi situatie, adica judecatorul de camera preliminara a respins cererea mea dupa ce acum doi ani, un alt judecator de camera preliminara a acceptat-o si a intors dosarul pentru continuarea cercetarilor. Procurorul a procedat si de asta data fix in acelasi mod ca prima data, adica n-a facut nimic, mi-a inlaturat toate probele scrise (raspunsuri de la autoritati ale statului care imi dadeau dreptate) pe care eu le-am depus fara sa justifice acest lucru si a luat in considerare doar declaratiile verbale ale unor martori mincinosi.
Am contestat din noui decizia procurorului si am depus o proba scrisa noua fata de celelalte existente la dosar si care imi sustine cauza. Azi primesc prin posta hotararea de respingere si ma pune sa platesc 200 lei drept cheltuieli pentru stat.
Ce se mai poate face? inteleg ca exista un termen de 48 de ore in care pot depune o noua cerere catre acelasi judecator de camera preliminara. Acu', pe bune, cat de prost sa fie acel judecator sa recunoasca ca a gresit si sa reia procedura de camera preliminara?
Credeti ca am vreo sansa sau ma vor pune sa platesc cheltuieli catre stat mult mai mari decat cele de 200 lei?