avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plecare in strainatate minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plecare in strainatate minor

poate pleca in strainatate un minor care are un tutore legal care are custodie totala fara acordul celuilalt parinte in acest caz nu exista custodie comuna
Daca exista hotarare judecatoreasca in care exercitarea autoritatii parintesti se face exclusiv de catre un parinte sau - cum era in vechea reglementare - minorul a fost incredintat spre crestere si educare unui parinte, atunci da, minorul poate parasi tara fara acordul expres al celuilalt parinte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Risc sa pierd copiii daca plec din tara la munca? cameliaraici cameliaraici Vreau sa plec din tara la munca in germania, am doi minori incredintati doar mie cu drep de decizie asupra lor, daca plec din tara pentru un an si-mi las ... (vezi toată discuția)
Parintii mei divorteaza la notar. ei sunt separati de multi ani ... Luca Catalina Denisa Luca Catalina Denisa Parintii mei divorteaza la notar. Ei sunt separati de multi ani insa de abia acum au hotarat sa faca acest pas la initiativa tatalui meu. Mama mea vrea sa aiba ... (vezi toată discuția)
Ieșire din țară copii minori Alerim R Alerim R Sunt divorțată de 7 ani,hotărârea judecătorească definitiv și irevocabil mi s a încredințat copilul pentru creștere și educare, 13 ani Are copilul. ... (vezi toată discuția)