avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia de proprietari

Intr-un bloc de locuinte cu trei scari A, B si C avand o singura iesire la terasa blocului prin scara B. Scara A se desprinde de asociatia mama si-si face asociatie separata cu acte in regula la tribunal , acum are nevoie de reparatii la acoperis. Intrebare : sa-i las sa urce prin scara B sau treaba lor pe unde se vor urca pe acoperis.,? avand in vedere ca atunci cand s-au desprins de asociatia mama ne-au pus in fata faptului implinit in adunarea generala fara a ne anunta din timp nici in scris nici verbal cam cu cantec si este o poveste mai lunga.
Cel mai recent răspuns: ContSters241232 , utilizator 14:41, 30 Aprilie 2015
Este normal sa le dati accesul pe terasa, practic le dati accesul la folosirea proprietatii lor comune.

Dat fiind faptul ca o astfel de reparatie presupune ceva tevatura cu adusul materialelor, cu plimbatul muncitorilor de colo-colo pe terasa, asta presupunand intai de toate folosirea suprafetei terasei de la scara dv., intocmiti un PV intre conducerea celor doua asociatii din care sa reiasa ca la inceputul lucrarii de reparatii terasa dv. era in stare foarte buna, fara fisuri. Cei de la asociatia vecina sa-si asume responsabilitatea ca in cazul deteriorarii terasei de deasupra scarii dv. se angazeaza sa o repare pe banii lor.

Nimic nu va garanteaza ca nu se va intampla ceva rau, dar macar aveti o asemenea intelegere pe care sa o puteti folosi ulterior, eventual, in instanta, daca de buna voie nu vor dori sa o faca.
Si in PV de care spunea @elga50, nu uitati sa treceti si plata curentului pentru liftul (daca exista) care va folosi la caratul materialelor, mizeria din scara, folosirea in exces a usii de la intrare, iar lista de deranj este mai mare.
Nu inteleg cum s-a putut face desprinderea asociatiei cand exista ceva comun!
LEGE nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari

CAPITOLUL I: Dispozitii generale, definitii
Articolul 3
In sensul prezentei legi, termenii si expresiile de mai jos au urmatoarele semnificatii:
a) cladire-bloc de locuinte-condominiu - proprietatea imobiliara formata din proprietati individuale, definite apartamente sau spatii cu alta destinatie decat aceea de locuinte, si proprietatea comuna indiviza. Poate fi definit condominiu si un tronson cu una sau mai multe scari, din cadrul cladirii de locuit, in conditiile in care se poate delimita proprietatea comuna;
d) proprietate comuna aferenta tronsoanelor sau scarilor care nu poate fi delimitata - cel putin o instalatie pe verticala care alimenteaza in comun tronsoane ori scari sau parti de constructie comune tronsoanelor ori scarilor, care nu pot fi definite separat din punct de vedere fizic ca pozitie si suprafata;


Eu asi propune o taxa de 2000 - 3000 lei pentru acces pe proprietate, daca nu vor sa aduca materialele si muncitorii cu elicopterul, asa cum au stiut sa fuga asa sa rezolve si aceasta problema.
Trebuie sa contestati aceasta desprindere si sa atentionati ca exista o singura iesire pe bloc, sunt sigur ca nici terasa nu se poate delimita, daca este continua o sa vedeti atunci probleme cand repara la ei si se va sparge in alta parte, pentru ca muncitorii care repara o sa tranteasca materialele si o sa le depoziteze pe terasa dumneavoastra ca sa faca front de lucru, ca nu ii intereseaza ce sa intampla, poate mai castiga o lucrare tot acolo.
Trebuie sa aveti o relatie buna ca intre vecini nu se stie cand veti avea nevoie.
Problema este alta daca vor face reparatia la terasa aveti mare grija cum se va face reparatia sau inlocuirea materialului ce il aveti . Umblatul pe terasa cu materiale scule poate sa o deterioareze si la dumneavoastra.
Trebuie sa intocmiti un PV de cum se vor face lucrarile si de receptie.
Atentie sa nu se limiteze la strict perimetrul lor daca si terasa este comuna(la alte blocuri terasele sunt separate pe scari)
Trebuie sa aveti o relatie buna ca intre vecini nu se stie cand veti avea nevoie.

Sunt deacord cu ce spuneti, dar ia vedeti ce a declarat utilizatoarea:
avand in vedere ca atunci cand s-au desprins de asociatia mama ne-au pus in fata faptului implinit in adunarea generala fara a ne anunta din timp nici in scris nici verbal cam cu cantec si este o poveste mai lunga.[/b]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Terasa spatiu comun Art11 Art11 Terasa de la pethous ultimul etaj curge apa la vecini , trebuie proprietarul sa repare toata terasa sau Condomiul??? Multumesc (vezi toată discuția)
Izolatie acoperis bloc ivanvintilica ivanvintilica Daca pe o scara de bloc cu 20 apartamente si 4 tronsoane,un apartament are probleme cu izolatia acoperisului, cum trebuie procedat legal, sa se faca reparatia? ... (vezi toată discuția)
Va rog sa imi spuneti in atributiile cui intra repararea acoperisului balcoanelor de la ultimul etaj al unui bloc? m_dobran m_dobran Va rog sa imi spuneti in atributiile cui intra repararea acoperisului balcoanelor de la ultimul etaj al unui bloc? a) asociatiei de proprietari b) ... (vezi toată discuția)