Am și eu o problemă și îndrăznesc să cer o părere aici, în speranța că m-ar putea ajuta cineva cu mai multă experiență.
Sunt persoană vătămată într-un dosar penal în care procurorul a dispus începerea urmăririi penale. Am avut nevoie să obțin o dovadă a începerii urmării penale, dar polițistul care se ocupă de dosar mi-a refuzat eliberarea unei copii certificate după ordonanță.
Este vreo cerere specială pe care pot să o fac ? În temeiul cărui articol ? Menționez că mie îmi trebuie o dovadă a începerii urmării penale pentru instanță.
Vă mulțumesc anticipat și o zi frumoasă vă doresc!
Solicitati in scris sa va comunice stadiul urmaririi penale(art.81 alin. 1 lit.d C.P.P.). Puteti incerca sa depuneti o cerere si pentru a consulta dosarul, consultarea dosarului presupune dreptul de a studia actele acestuia, dreptul de a nota date sau informaţii din dosar, precum şi de a obţine fotocopii(art.94 c.p.p.). Inceperea urmaririi penale se dispune acum in rem, ulterior in personam, când din datele şi probele existente în cauză rezultă indicii rezonabile că respectiva persoana a săvârşit fapta pentru care s-a început urmărirea penală