avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dovadă începere urmărire penală
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Dovadă începere urmărire penală

Bună ziua,

Am și eu o problemă și îndrăznesc să cer o părere aici, în speranța că m-ar putea ajuta cineva cu mai multă experiență.

Sunt persoană vătămată într-un dosar penal în care procurorul a dispus începerea urmăririi penale. Am avut nevoie să obțin o dovadă a începerii urmării penale, dar polițistul care se ocupă de dosar mi-a refuzat eliberarea unei copii certificate după ordonanță.

Este vreo cerere specială pe care pot să o fac ? În temeiul cărui articol ? Menționez că mie îmi trebuie o dovadă a începerii urmării penale pentru instanță.

Vă mulțumesc anticipat și o zi frumoasă vă doresc!
Solicitati in scris sa va comunice stadiul urmaririi penale(art.81 alin. 1 lit.d C.P.P.). Puteti incerca sa depuneti o cerere si pentru a consulta dosarul, consultarea dosarului presupune dreptul de a studia actele acestuia, dreptul de a nota date sau informaţii din dosar, precum şi de a obţine fotocopii(art.94 c.p.p.). Inceperea urmaririi penale se dispune acum in rem, ulterior in personam, când din datele şi probele existente în cauză rezultă indicii rezonabile că respectiva persoana a săvârşit fapta pentru care s-a început urmărirea penală

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai prevede noul cod de procedura penala obligatia instiintarii persoanei vatamate despre inceperea urmaririi penale? ctm ctm In vechiul Cod de procedura Penala (1968), la art. 228 se prevedea: \\"(6) In cazul in care procurorul este de acord cu propunerea, o confirma prin ... (vezi toată discuția)
Xerocopii dosar penal in up. e posibil? Juilk Juilk Pot cere copiii dupa un dosar penal aflat in faza de UP? Eu fiind parte vatamata? sau am doar dreptul de-a studia dosarul? (vezi toată discuția)
Un avocat care este si persoana vatamata intr-un dosar penal ... viorelv viorelv Un avocat care este si persoana vatamata intr-un dosar penal poate face cerere de consultat dosarul , consultarea include si copii sau trebuie cerere ... (vezi toată discuția)