avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Este oare clauza abuziva in contract?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Este oare clauza abuziva in contract?

Buna ziua,
Am citit intr-un contract de transport :" Plata va fi efectuata prin transfer bancar la 30 de zile de la primirea documentelor in original (FACTURA + CMR confirmat fara rezerve)" apoi, erau niste clauze: 1 : "PENTRU FACTURILE CARE INTRA LA SCADENTA INTRE 1-15 ALE LUNI, PLATA SE VA FACE IN DATA DE 15 A LUNII URMATOARE IAR PENTRU FACTURILE CARE INTRA LA SCADENTA INTRE 16-31 ALE LUNII, PLATA SE VA FACE IN DATA DE 30 A LUNII URMATOARE"
Intrebarea mea este: Oare nu e clauza abuziva? Daca eu ca transportator, semnez, pt ca nu observ acea clauza, inseamna ca sunt de acord cu ea si nu am ce sa fac?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 11:47, 30 Aprilie 2015
Justificarea "nu am observat clauza" nu este justificata!;)

Orice contract trebuie citit cu atentie inainte de a fi semnat.

Prin semnarea contractului se presupune ca l-ati citi anterior semnarii si va asumati clauzele din contract.
Daca le considerati abuzive aveti posibilitatea sa faceti mentiuni si sa le comunicati. Sau sa nu semnati daca cealalta parte nu este de acord cu mentiunile.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cmr semnat. marfa lovita inlineasofa inlineasofa Buna ziua! O firma X cu sediul in Romania a trimis marfa pe care produce la un client in Olanda cu o firma transportatoare din Romania Ajunge marfa la ... (vezi toată discuția)
Creanta unei firme preluata de o noua firma robertdrilea robertdrilea Buna ziua, Ma lovesc de urmatoarea situatie: Firma X Srl are o datorie ramasa din 2010. Momentan am aflat ca aceasta firma se afla in procedura de faliment ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar otp, plata rata din prima luna ionela_meca ionela_meca Buna ziua. Am urmatoarea situatie: in data de 19.10.2016 am semnat un credit ipotecar la OTP. In cererea de credit am ales scadenta data de 20 a fiecarei luni. ... (vezi toată discuția)