buna
am o hotarare definitiva si irevocabila pentru stabilirea legaturi tatalui (fostul sot) cu minorul. ce se intampla daca nu o respect?.
Minorul are doar 1,6 luni si programul hotararii presupune deplasare acestuia 100 km si un alt climat familiar timp de 3 zile, este si racit cu tratament si ma tem pentru disconfortul asupra sanatatii copilului.
Il instiintati in scris ca bebelusul este bolnav si ii propuneti sa vina weeekend-ul urmator spunandu-i ca este in interesul copilului sa ramana sub supraveghere si sa-si ia tratamentul. Daca va va face probleme aveti dovada ca nu se gandeste la sanatatea copilului.
@againstPAS Instanta se gandeste la orice, mai putin la interesul copilului de 1 an si 6 luni plimbat 200km de 2 ori pe luna intr-un mediu strain.
Am inteles, de fapt nu e ca e copilul bolnav, doamna nu vrea sa se supuna hotararii curtii si e curioasa sa vada daca o trage cineva la raspundere ca face asa de capul ei fara nici un motiv real, doar ca nu vrea.
In primul rand copilul dumneavoastra fie el si de 1 an jumatate are dreptul sa aiba legaturi cu tatal lui. In primul rand incalcati dreptul superior al copilului.
Se fac mai mult de 200 de km cand te duci cu copilul la munte, ce sa inteleg, ca pana la Poiana Brasov e ok dar daca doamne fereste merge la tata e copilul in pericol?
sau intentionati sa-l tineti intr-un perimetru de 50 m pana la 18 ani?
Referitor la ce se poate intampla sunt mai multe variante. poate primul week-end scapati ca e copilul bolnav, in al doilea insa poate suna la politie care vine si constata refuzul dumneavoastra de a va conforma cu decizia curtii. Dupa astfel de cateva refuzuri consemnate se incepe urmarirea penala.
In al doilea rand poate solicita monitorizarea relatiei de catre Protectia Copilului. Acestia vin si constata refuzul dumneavoastra si pot sa va dea in judecata pentru consiliere psihologica.
In al treilea rand va poate executa silit, puteti primi amenzi de pana la 1000 lei/zi intarziere.
La executare silita va cheama cu copilul la biroul executorului sau se vine la dumneavoastra acasa. Foarte traumatizant pentru copil, e de preferat sa mearga 2000km intr-un week-end decat sa treaca prin asa ceva la orice varsta d-apoi la una atat de frageda.
In acest moment trebuie sa va ganditi la copil. Daca doar astea sunt motivele pentru care nu sunteti de acord cu acest program atunci mai bine reconsiderati atitudinea. Pentru ca raul care va veni va fi foarte mare pentru copil.Indiferent de sentimentele cu care ati ramas dupa divort,acesta are doi parinti.
Decat sa ajungeti sa va certati cu fostul sot prin tribunale mai bine ii dati o sansa sa vedeti ce tata este.
Daca week-end-ul acesta copilul e bolnav vorbiti pentru week-end-ul urmator.
Dati detalii tatalui despre programul de masa si somn al copilului, despre jucariile preferate si obiceiurile puiului. Faceti tot posibil ca sa facilitati aceasta reuniune si ca cel mic sa plece la tatal lui vesel si bucuros.
am incercat de mai multe ori sa facilitez relatia copilului meu cu tatal sau, chiar si atunci când acesta nu avea inca program de vizita stabilit pentru ca ne judecam, a fost agresiv la adresa mea in fata copilului si l-am invitat afara din locuinta sa se calmeze si sa revina apoi, insa a incercat sa ma traga in scara blocului pentru a ma lovi deoarece in casa era si sora mea dar a constientizar ca mai sunt si alti locatari pe etaj si a disparut. nu a mai fost interesat nici macar telefonic sa vada ce face copilul 2,5 luni, pe data de 12 aprilie a sunat ca vrea sa vada copilul si am fost de acord, ba mai mult m-am deplasat eu cu copilul la nasi care stau in aceeasi localitate cu el pentru a permite acest lucru( pt. ca eram la parinti mei de sarbatori care stau in apropierea localitatii sale, mentionez ca dupa evenimentul nefericit din decembrie cu violenta in fata copilului am evitat sa il mai deplasez si sa ii schimb confortul si mediul familiar, sau sa fie facut cat mai rar posibil, de aceea imi este greu sa accept 200 km de doua ori pe luna si daca mai tb sa plec si eu cu el cumva in concediu acest lucru sa il perturbe in respectiva luna foarte mult, este totusi un bebelus), insa am avut parte de un scandal pe cinste facut de fostul meu sot si de parintii acestuia care il insotesc peste tot, am fost din nou lovita in fata copilului, avand amândoi de suferi atat eu fizic emotional cat si copilul psihic, abia ne-am revenit cu toate ca puiutul meu din acel moment nu mai suporta pe nimeni nici macar sa ma atinga.
de aceea imi far probleme reale pentru copil.
Data viitoare sa aveti si dvs. martori. Inregistrati totul si apoi sa vedeti ce se calmeaza domnul cand ii faceti o plangere la politie si la Protectia Copilului. Vorbiti cu un avocat specializat pe familie sa va invete ce sa faceti. Luati legatura si cu cei de la protectia copilului sa va invete ce sa faceti. Asa traumatizati copilul si el chiar nu are nicio vina.