avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare minor tatalui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare minor tatalui

buna
am o hotarare definitiva si irevocabila pentru stabilirea legaturi tatalui (fostul sot) cu minorul. ce se intampla daca nu o respect?.
Minorul are doar 1,6 luni si programul hotararii presupune deplasare acestuia 100 km si un alt climat familiar timp de 3 zile, este si racit cu tratament si ma tem pentru disconfortul asupra sanatatii copilului.
Cel mai recent răspuns: 25Maria23 , utilizator 17:24, 30 Aprilie 2015
din pacate stiu asta, si imi este tare greu sa accept ca tatal, nu vede decat sa ma faca pe mine sa sufar cat mai mult posibil fara sa constientizeze ca afecteaza in acest fel si propiul sau copil.de aceea as fi dispusa sa risc o amenda sau sa platesc taxe de executare dar sa ii mai pot oferi liniste copilului. cel putin o perioada astfel incat sa se mai linisteasca, mai ales ca de doua zile avem o viroza cu mucuti si tuse ce nu ne da pace.multumesc
nu va face nimeni nimic daca domnul vine cu scandal, copilul e bolnav si el nu e de acord sa vina weekendul urmator. va poate ajuta sa dovediti ca ati fost deschisa, dar el este cel care nu se gandeste la sanatatea copilului. ii puteti trimite un mesaj, mail (ceva scris) in care sa-l anuntati ca e copilul bolnav si sa vina weekendul urmator. apoi in ziua in care ar trebui sa vina chemati la dvs. o prietena si o vecina (sa aveti martori). daca vine cu scandal sunati si la politie sa-i explice exact domnului cum sta treaba cu violenta si perturbarea linistii publice si poate ii da si o amenda ca sa se linisteasca. nu mai stati cu capul plecat ca de asta si-o iau in cap domnii tati cu drepturile lor si fara obligatii!
as vrea sa iau un alt avocat insa in zona noastra nu sunt specializati doar pe o ramura. Toti fac detoate, si mi se pare ca scapa anumite lucruri sau le trateaza cu indulgenta. imi puteti recomanda ceva pentru dolj?
Nu cred ca in hotararea pe care o aveti scrie undeva ca dvs sa deplasati copilul la 100 km ca sa-l vada fostul sot. Este obligatia lui sa vina.
Spuneati ca aveti o sora. Ma gandesc ca sora, parintii, rudele apropiate v-ar putea ajuta in aceasta situatie. Daca asa cum spuneti fostul partener ar deveni violent cand intra in contact cu dvs, cel putin asta afirmati, sa intermedieze alta persoana luarea minorului catre tata pentru a se evita reactia copilului care v-ar vedea in preajma tatalui si nervii domnului cand va vede.
Daca copilul este bolnav o data nimeni nu va amendeaza sau sanctioneaza, stati linistita si vedeti-va de sanatatea copilului.
Din pacate insa daca dvs nu vreti sa tineti cont de hotarare in general si nu doar o data, de doua ori cand copilul e bolnav sau are o problema, atunci lucrurile se schimba.
Nu cred ca un avocat sau o persoana de la DGASPC va va invata cum sa nu lasati copilul la tata daca asa scrie in hotarare, cel putin asta sper.
Ultima modificare: Joi, 30 Aprilie 2015
againstPAS, utilizator
In Dolj nu stiu, dar de obicei avocatii buni se deplaseaza oriunde dar si costa. Pensie alimentara plateste tatal?

Alte discuții în legătură

Custodie comună, probleme cu programul de vizitare impus de tata. sunt obligată să îi dau copilul când este bolnav? BekaDavid BekaDavid Am doi copii minori si in urma divorțului am custodie comuna cu tatal copiilor nu sunt in relații bune .El vine oricâte ori are chef chiar in fiecare zi ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararii judecatoresti stilldanutza stilldanutza buna ziua.cumnatul meu a fost casatorit,in urma casniciei are un baietel de 6 ani.acum sunt divortati.in urma divortului copilul trebuie sa stea cu mama lui,la ... (vezi toată discuția)
Refuz acord de iesire din tara cand e programul de vizitare, consecinte wakeupdolores wakeupdolores Daca mama copilului doreste sa plece cu copilul din tara cand este programul copilului cu mine pot sa refuz?? Eu am un program de doua dati pe luna (de sambata ... (vezi toată discuția)