buna ziua,am avut o mostenire de pamant si nu am facut subcesiunea si sora mea,a furat titlul de proprietate si a vandut pamantul singura si noi santem 5 frati. intrebarea mea este pot sa fac o plangere penala,ca pamantul e vandut de 5 ani.
Vanzarea s-a facut la notariat sau prin chitanta de mana?
Actiunea se prescrie in termen de 3 ani si este posibil sa va fie respinsa actiunea in instanta pentru anularea vanzarii.
Timp de 5 ani nu ati avut cunostinta despre vanzare? Cand a furat titlul?
sa facut acte prin notariait cu doi martori,ca mumai ea este unica mostenitoare! Ea s-a trecut unica mostenitoare si a vandut tot terenul, ca suprafata 2 ha . Ba da, am stiut de mult ca la vandut dar nu am stiut ce sa fac... Pot sa fac o plangere penala dupa 5 ani la parchet?
Daca ati stiut trebuia sa va informati atunci, sa fi mers la notarul respectiv sau sa fi consultat un avocat.
Ceilalti frati nu au luat atitudine?
Incercati intai rezolvarea pe cale amiabila sa va despagubeasca pe restul de frati, eventual ii contactati si pe martori si bagati frica in ei ptr ca au facut declaratii false in acte publice si vor face puscarie si le veti cere daune ( la tara este imposibil sa nu stii ca mai sint inca 4 frati), ii informati ca ati depus plingere impotriva lor la parchet.
Daca nu merge calea amiabila depuneti plingere penala la parchet si actiune in instanta pentru anularea actului de vanzare cumparare. Actiunea poate fi admisa sau respinsa pentru tardivitate.
Drepturi furate
maria dinca
In situatia in care s-a dat declaratie la notar ca este unic mostenitor,s-a obtinut cert. de mostenitor si s-a vandut cu acte un teren agricol in urma cu apox. ... (vezi toată discuția)
Succesiune
anicka
Buna seara tuturor,
Am o problema delicata si nu stiu cum s-o abordesc.Sietuatia s-a desfasurat in felul urmator:Parintii mei si al fratelui meu sunt de 3 ... (vezi toată discuția)