avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Incadrare fapta si prescriere raspundere penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Incadrare fapta si prescriere raspundere penala

Buna ziua.As dori sa stiu la ce fapta se incadreaza semnarea in numele altor persoane ca si garanti fidejusori pentru obtinerea unui credit,si care este termenul de prescriere a raspunderii penale?Multumesc
Cel mai recent răspuns: suiradro , utilizator 12:25, 4 Mai 2015
Probabil se va retine inselaciune, fals, in functie de situatia de fapt.
Fapta s-a petrecut in 2008 cand s-a accesat creditul pe firma.Pana in 2009 s-au platit ratele la creditul respectiv(aproape 40% din valoarea creditului) dupa care firma a intrat in insolventa si apoi in faliment.Suma ramasa a fost vanduta de catre banca unei firme de recuperare.De aceea doream sa stiu incadrarea si termenele de prescriptie ale raspunderii penale,pentru ca au trecut 7 ani de atunci.Multumesc pentru raspunsul anterior.
Ultima modificare: Joi, 30 Aprilie 2015
suiradro, utilizator
Mai mult ma intereseaza daca se incadreaza la uz de fals si daca termenele de prescriere a raspunderii penale s-au scurs!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciunea - prescriere kong_master13 kong_master13 Buna,doresc o lamurire,in 2009 decembrie politia spune ca am savarsit o fapta de inselaciune cu fals si uz de fals si fals privind identitatea,desi aceasta ... (vezi toată discuția)
Cod procedura penala Procesul e pe rol nu s-a dat o condamnare pentru inselaciune de asta intrebam termenul de prescriptie in acest caz. Va rog sa-mi raspundeti (vezi toată discuția)
Prescriptia raspunderi penale - uz de fals - inainte de a ramane definitiva ? laurentiu_nl laurentiu_nl Cum se calculeaza exact prescriptia raspunderi penale? Stiu ca incepe in momentul cand a avut loc fapta (martie 2005), dar cand se termina acest termen de ... (vezi toată discuția)