avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Mentenanta la casa de marcat
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Mentenanta la casa de marcat

Sunt angajat cu CIM cu 8 ore/zi la o firma de instalaţii. Mi-am deschis PFA pentru o activitate separata, (CAEN 9001) pe care s-o practic în afara orelor de program, în weekend. Am luat şi o casa de maracat ca să platesc impozit pe suma reală. Am sanse mici de câstig si nu-mi permit taxarea la venit impus.
1. Până la urma este obligatoriul contractul de mentenanta ? Eu folosesc casa de marcat de cateva ori pe an. Cel ce mi-a vandut casa de marcat mi-a cerut bani (min.10 lei/lună) pentru a încheia cu mine un contract de mentenanta. Bineînteles, toate celelalte operatii de revizii anuale, sau reparatii le platesc complet, fără reduceri. Pentru mine acum este mult. Am cheltuit deja 1100 lei. Este corect ?
2. Daca folosesc casa de marcat corect si nu se strică, mă pot amenda cei de la ANAF că n-am contract de mentenantă ?
3. An deschis PFA pe 22.04.2015. Când am voie s-o închid ?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 15:48, 3 Mai 2015
Vreti sa radiati pfa-ul? Asta puteti oricand.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua am cumpărat o casă de marcat când mi-am deschis ... dritaS dritaS Buna ziua Am cumpărat o casă de marcat când mi-am deschis magazinul ( anul trecut) . Înregistrată la ANAF. După 12 luni mi-a apărut atenționare că ... (vezi toată discuția)
Pfa-inregistrarea cheltuelilor crtmihai98 crtmihai98 Am deschis un PFA in domeniul de consultant de credite,adică am un contract de colaborare cu IFN (banca) unde eu câștig un comision din contractele de ... (vezi toată discuția)
Revizie anuala la casa de marcat anonima70 anonima70 Buna ziua!am o ii care luna noiembrie implineste 1an,am fost contactata de firma de la care am cumparat casa de marcat ca trebuie sa-mi fac revizuire la casa ... (vezi toată discuția)