avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... O iubesc si parinti ei nu sunt de acord pt ca eu sunt ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

O iubesc si parinti ei nu sunt de acord pt ca eu sunt mult mai in varstra

daca parinti ei mar da la politie pt corupere de minori desi fata este de acord sa fie cu mine as putea avea probleme ?si am si intretinut relati sexuale cu ea cu acordul ei vreau so iau de sotie si ea isi dorete asta ce putem face? ea avand 16 ani jumatate poate sa dea o declaratie pe proprie raspundere si sa fim impreuna?
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Mai 2015
andreizorilacosmin1985, utilizator
Cel mai recent răspuns: andreizorilacosmin1985 , utilizator 10:53, 7 Mai 2015
o obliga sa dea declaratie mincinoasa impotriva mea si fata nu vrea o bat si o tin inchisa in casa ii spun ca o iarta daca da declaratie impotriva mea si ea a spus ca mai bn moare si asta nu face ce pot sa fac?
Promiteti-le ca lasati fata inca o vreme sa-si vada de ale scolii si sigur se vor linisti si parintii ei.
Condiţiile de fond pentru încheierea căsătoriei
Art. 272
Vârsta matrimonială
(1) Căsătoria se poate încheia dacă viitorii soţi au împlinit vârsta de 18 ani.
(2) Pentru motive temeinice, minorul care a împlinit vârsta de 16 ani se poate căsători în temeiul unui aviz medical, cu încuviinţarea părinţilor săi sau, după caz, a tutorelui şi cu autorizarea instanţei de tutelă în a cărei circumscripţie minorul îşi are domiciliul. În cazul în care unul dintre părinţi refuză să încuviinţeze căsătoria, instanţa de tutelă hotărăşte şi asupra acestei divergenţe, având în vedere interesul superior al copilului.
(3) Dacă unul dintre părinţi este decedat sau se află în imposibilitate de a-şi manifesta voinţa, încuviinţarea celuilalt părinte este suficientă.
(4) De asemenea, în condiţiile art. 398, este suficientă încuviinţarea părintelui care exercită autoritatea părintească.
(5) Dacă nu există nici părinţi, nici tutore care să poată încuviinţa căsătoria, este necesară încuviinţarea persoanei sau a autorităţii care a fost abilitată să exercite drepturile părinteşti.
Nu veti primi niciodata incuviintarea instentei pt casatorie, asteptati sa faca 18 ani si daca ea mai vrea sa se marite, va puteti casatori atunci.
Pe parte penala, nu patiti nimic.
am inteles ca mia depus plangere la politie parintii fetei iar ea nu vrea sa depuna plangere in potriva mea. c mi se poate intampla? va rog datimi un raspun concret va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Eu am 17 ani și iubita mea are 16, ne putem cununa civil? Daniel lungu Daniel lungu Eu am 17 ani și iubita mea are 16 ne putem cununa civil chear daca amândoi sunt minori (vezi toată discuția)
Drepturile minorului de 16 ani marian96 marian96 As vrea sa intreb daca un minor de 16 ani isi poate castiga custodia ca fiind fara tutore/parinte, mai exact , sa fie singur ? Care sunt sansele? Au fost ... (vezi toată discuția)
Casatoria intre minori ZeR0zAhAr ZeR0zAhAr Buna Ziua, Legat de casatoria intre minori mai exact:. Eu am 19 Ani (impliniti) si prietena mea are 16 Ani (impliniti) ma pot casatori cu ea legal? Trebuie ... (vezi toată discuția)