avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Perioada Contract de comodat auto?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Perioada Contract de comodat auto?

Buna ziua,
As dori sa achizitionez o masina in valoare de 4500e si as vrea sa stiu daca merita sa fac acest pas.
Masina nu are taxa platita (2000e) si proprietarul mi-a spus ca se poate face contract de comodat sa pot circula ok si legal cu ea, mentionez ca masina va ramane la el la fisc pentru ca are datorii.
Contractul de comodat se poate face pe termen nelimitat?sau doar pe o perioada de 3 ani de zile?Si as vrea sa stiu daca se poate face sub semnatura privata sau doar la un notar/avocat?
Cu stima!
Cel mai recent răspuns: Serban1988 , utilizator 23:10, 3 Mai 2015
In primul rand, alegand variant contractului de comodat, Dvs. NU deveniti proprietarul aurot. Ca urmare, oricand proprietarul (adica vanzatorul Dvs.) poate vinde autot.
In al ii-lea rand, procura speciala, chiar autentificata, nu va scuteste de eventuale neajunsuri ulterioare. In orice caz, valabilitatea ei nu poate depasi 3 ani de la data autentificarii ei.
Merci de nelamurire, am uitat sa mentionez ca voi face face si un contract de v-c, contractul de comodat stiu ca logic, devine nul din moment ce am contractul de v-c, dar ma poate ajuta la eventualele neplaceri din trafic, procura am inteles ca nu mai exista, ci doar acest contract de comodat, deci sa inteleg ca nu exista nici un fel de "imputernicire" care sa fie valabila mai mult de 3 ani de zile, sa pot sta linistit intr-un fel sau altul...sa nu ma trezesc ca vine x sa imi ceara masina inapoi.
Cu stima!
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Mai 2015
Serban1988, utilizator
Contractul de comodat la fel ca și contractul de închiriere se poate încheia și pe 49ani. Dacă la contractul de închiriere este specificat acest termen(art. 1783NCC) la contractul de comodat nu este specificat nici un termen, comodatarul fiind obligat să înapoieze bunul la cererea comodantului
Si pana la urma tot nelamurit raman :)...oarecum si eu tind sa cred ca un contract se poate face si pe o perioada mai mare de 3 ani si 49 de ani pare fi mai plauzibil, acum mai pun o intrebare...ce fel de contract e mai benefic in cazul meu?cel de inchiriere sau cel de comodat?Chestia e ca eu practic, ii cumpar masina si nu vreau sa am batai de cap cu el pe viitor si as vrea sa mai stiu daca este posibila si o stipulare in contract cum ca as putea sa vand masina mai departe?
Orice raspuns este binevenit, stima!
La notar puneți ce clauze doriți.

Alte discuții în legătură

Contract chirie intre pfa si srl, proprietar persoana fizica norna norna Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu raspuns la urmatoarea intrebare: -Persoana fizica P este proprietarul unui apartament A. -aceeasi persoana fizica are ... (vezi toată discuția)
Inchiriere-contract de comodat roxxy_daniela roxxy_daniela Buna ziua, Stau cu chirie intr-o garsoniera, printr-un contract de comodat pe o perioada de 2 ani(in vara lui 2010 expira), dar intre timp ne-am gandit sa ... (vezi toată discuția)
Probleme vinzare masina mirela_bum mirela_bum Buna ziua, In urma unui accident rutier, am hotarit sa vindem masina pentru ca nu mai avea sens sa o reparam.Asa ca am vindut-o (adica am incasat banii dar nu ... (vezi toată discuția)