Buna ziua,
As dori sa achizitionez o masina in valoare de 4500e si as vrea sa stiu daca merita sa fac acest pas.
Masina nu are taxa platita (2000e) si proprietarul mi-a spus ca se poate face contract de comodat sa pot circula ok si legal cu ea, mentionez ca masina va ramane la el la fisc pentru ca are datorii.
Contractul de comodat se poate face pe termen nelimitat?sau doar pe o perioada de 3 ani de zile?Si as vrea sa stiu daca se poate face sub semnatura privata sau doar la un notar/avocat?
Cu stima!
Ok, merci, pana la urma ceva concret tot nu am aflat, o persoana zice o chestie, alta zice altceva, inca astept niste raspunsuri, maine sau cel tarziu poimaine trebuie sa merg dupa masina si vreau sa stiu sigur la ce ma bag...
1. Este posibil sa fac un contract de comodat cu caracter permanent sau pe 49 de ani?
2. Se poate pune clauza in contract cum ca sunt imputernicit sa revand masina?
3. Se poate pune clauza in contract cum ca, in caz de deces, masina sa imi ramana mie?
Merci anticipat!
Intr-un fel aveti dreptate sa spuneti ca nu sunteti lamurit pt ca nici raspunsurile primite nu sunt perfect pertinente.
1. Daca faceti contract de comodat atunci nu trebuie sa achitati valoarea bunul ci doar valoarea lunara din contractul de comodat. Niciodata nu o sa fiti proprietar cu un act de comodat. Asta inseamna ca, in functie de termenii contractului, oricind o sa pierdeti masina.
2. Daca faceti act de vinzare-cumparare atunci contractul de comodat nu mai are sens, bunul devenind proprietatea dvs din ziua in care ati incheiat actul de vinzare-cumparare, act care va da toate drepturile si obligatiile unui proprietar de autoturism.
In concluzie: Daca conditiile de vinzare (inclusiv taxa de mediu) nu va sunt satisfacatoare atunci uitati de acel autoturism... mai ales ca proprietarul are bube in cap la fisc.
Eu doar va sfatuiesc... dvs. procedati cum doriti.
E posibil ca sa fiti dispus sa aruncati pe fereastra 4500 e si atunci eu ma bag intr-o ciulama... gratuit.
Va doresc o minte limpede.