Sotul meu a stat in concubinaj cu o doamna din care a rezultat un copil ff frumos relatia dintre ei nu a mai mers ea a plecat din tara cand copilu avea 2 ani si cateva luni..problema e ca sotul meu in 2013 octombrie a fost incarcerat din cauza unor infractiuni facute prin anu 2009 ..doamna concubina a inainat proces de custodie cerand ca copilu sa i fie incredintat ei si cumva sa imi oblice sotu sa semneze ca sa scoata copilu din tara in finee am avut vreii 6 7 infatisari la proces la care ea a fost prezenta doar la 2 pe tot parcursu procesului sau adunat probe plimbari vizite de la as,sociala prot,copilului care bine inteles sunt in favoarea noastra.....in luna ianuarie s a dat o sentinta pe fond in ce sens ca copilu sa ramana la tata mama sa plateasca pensie de intretinere in valoare de 200 de lei sentinta asta a fost cu 30 de zile cu drept de apel eu acuma in 28 aprilie am primit o comunicare ca s a inregistrat apel la sentinta data in ianuarie pe data de 24 aprilie e corecta initiativa asta de apel?intre timp si a schimbat si avocatu :| bineintles ea nu a trimis pensia la copilu cum nu face nici cu alocatia data de stat pe care o ea maicasa ei ...
Vreau sa specific ca doamna de cand a plecat nu are nici un contact cu copilu ba o data mi l a luat de la camin fara sa imi zica nimic copilu are 6 ani ee foarte atasat de noi..tata mai are cateva luni si vine acasa
1.Initiativa de a formula apel nu poate fi catalogata ca fiind corecta sau incorecta, pentru ca oricare dintre parti are dreptul sa formuleze o cale de atac cata vreme considera ca hotararea pronuntata este nelegala/netemeinica.
2.Termenul de apel curge de la data comunicarii fiecareia dintre parti, data care de cele mai multe ori nu coincide, prin urmare daca apelul este declarat in termen sau nu , se poate verifica doar la dosar vazand exact care este data la care aceasta a primit hotararea.
3.Spuneti ca mama nu a avut contact cu copilul de cand a plecat, insa tot dvs. spuneti ca l-a luat de la camin fara sa va spuna, deci inteleg ca totusi mama a venit sa-si vada copilul.
Daca apelul formulat de aceasta este fondat sau nu, va decide bineinteles instanta dupa ce vor fi prezentate argumentele pro si contra si eventual o suplimentare de probatoriu daca va exista.
Buna seara in primu rand am specificat ca mi l a luat de la camin pentru ca noi am avut o intalnire la protectia copilului pentru a vedea doamnele alea ce reacti are copilu fata de ea bineinteles nici una nestiind cine e ea mi l a luat de la camin ca sa mai poate adauga cva nou la dosar pentru ca ea nu are nimic impotriva noastra .de cand a plecat e bine mersi e mult de scris ca sa intelegeti situatia ...eu ma s bucura ca copilu sa ramana la noi si ea sa isi vada de noua ei familie cum a facut o pana acuma si sa lase copilu asta in pace ca nu e o guma de intins...
Pana la decizia data pe fond toate cererile ei au fost respinse //O mama nu pleaca de langa copil si vine dupa el cand isi aminteste de el ca nu e un obiect sa il lasi si sa il iei cand vrei e un suflet de om
Buna ziua,,,,sotul meu a stat in concbinaj cu o doamna din care a rezultat un copil relatia dintre ei doi nu a mai mers doamna plecand in strainatate copilu avand doar 2 ani si cateva luni in anu 2013 sotu meu a fost arestat din cauza unor infractiuni facute prin 2009 doamna a inaintat un proces pentru custodie anu asta in ianuarie am primit sentita pe fond ca copilu ramane la tata si ea trebuie sa plateasca pensie de intretinere sentinta asta a fost cu drept de apel problema e ca eu acuma cateva zile am primit o comunicare cum ca doamna a facut apel la sentinta e normal?ea nu a trimis pensia la copil nici alocatia nu o da ca o ia mama ei nu isi cauta copilu de cand a plecat toate doveziile de la dosar sunt in favoarea noastra?
1 Curtea de apel poate schimba intr-un fel sentinta data pe fond?
2Trebuie neaparat sa ma prezint cu un avocat la apel?
In functie de ceea ce s-a cerut si de probele dosarului, evident ca in apel se poate schimba hotararea de la fond.
Cat despre angajarea sau nu a unui avocat nu va pot sfatui, dvs decideti in functie de prioritati. Evident avocatul este un profesionist al dreptului, la fel cum e si un medic daca doriti insa sa va tratati singura nu va poate nimeni impiedica.
Noi dovezi nu are impotriva noastra ea cere sa se respinga tot ce a decis instanta pe fond si cumva sa imi oblige sotu sa-i semneze pentru a scoate copilu din tara...+ ca copilu nici nu o cunoaste nu are nici un contact cu ea si pana acuma tot ce a vrut i a i s a respins
si avocatu care l am avut la instanta de fond acuma in epel ne cere iara onorariu e normal ?
e mai valabil apelu daca sendinta a fost data in ianuarie si eu am primit sentinta acasa in februarie si doamna a despus actele in aprilie hellp
~ final discuție ~