avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Acte masina
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Acte masina

Buna ziua
Doresc sa pun si eu doua intrebari.
1 In urma cu cativa ani am facut donatie masina socrului meu unei manastiri (socrul meu a decedat intre timp,iar sotia mea este mostenitoare).
la un interval de timp de folosinta de catre cei de acolo masina a devenit nefunctionala ,iar actele certificatul de inmatriculare si cartea tehnica i-au fost furate parintelui staret . Noi am platit impozitul la zi pentru acesta masina.
In situatia data va rog sa imi spuneti cum se poate radia acesta masina?
2. Parintele staret a cumparat o noua masina (o dacie veche pe care o mai foloseste doar putin timp asta pana ii va expira ITP-ul)
Problema este ca a cumparat acesta masina de la o domna vaduva(masina fiind pe numele sotului decedat) ,iar doamna nu a avut timp sa se deplaseze la notariat si parintele a incheiat contractul de vanzare cumparare cu concubinul acesteia.
Cand va iesii masina din uz (cand ii va expira ITP-ul) parinele o poate radia? astfel incat sa nu-i mai platesca impozitul de atunci inainte
Va multumesc
Cu stima
Cel mai recent răspuns: adrian_chivu2001 , utilizator 16:44, 3 Mai 2015
1-
In urma cu cativa ani am facut donatie masina socrului meu unei manastiri

Donatia a fost realizata prin document autentificat la notar ?
2-
cum se poate radia acesta masina?

Conditionat de actele care demonstreaza donatia,exista mai multe variante de solutionare
3-
Parintele staret a cumparat o noua masina
Problema este ca a cumparat acesta masina de la o domna vaduva(masina fiind pe numele sotului decedat) ,iar doamna nu a avut timp sa se deplaseze la notariat si parintele a incheiat contractul de vanzare cumparare cu concubinul acesteia.

pentru raspuns la obiect este necesar sa furnizati date corecte si complete
Daca parintele a cumparat aceasta masina de la o doamna vaduva-care probabil era proprietar ade drept a bunului mobil,este suspecta incheierea contractului de vanzare bun mobil cu concubinul doamnei vaduve..
4-
Cand va iesii masina din uz (cand ii va expira ITP-ul) parinele o poate radia?

Daca parintele este proprietar unic asupra bunului mobil poate dispune de acesta dupa propriul interes
Daca in documente bunul mobil apartine doamnei vaduve,numai aceasta poate dispune procedura de radiere auto
donatia a fost facuta fara acte notariale.
Cum pot radia acesta masina daca parintelui i-au fost furate actele?
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere auto fara acte brebanmarius brebanmarius Buna,am vandut un autoturism pe baza unui contract de vanzare-cumparare,de mana,semnat de un martor. Persoana careia am vandut (anul trecut),nu doreste sa se ... (vezi toată discuția)
Partaj danielaa76 danielaa76 Va rog, daca poate sa ma lamureasca si pe mine cineva: sotul meu a primit de la parintii lui un apartament, prin donatie, anul trecut, apartamentul l-am ... (vezi toată discuția)
Pot cumpara o inmatriculata in bulgaria? SalieriR SalieriR Buna ziua! Am gasit un Rover 75 pe care mi-l doresc tare mult, insa, are numere de Bulgaria. Am vorbit cu vanzatorul si mi-a spus ca el are procura intre el ... (vezi toată discuția)