avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita imobil pentru imprumut in euro la BCR
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita imobil pentru imprumut in euro la BCR

Buna ziua,
Urmarind forumurile zi de zi vad cum unii oameni au sansa de a-si recapata linistea si de a castiga lupta acerba cu Bancile care ne- au furat si ulima speranta la o viata calma si normala.
Pe scurt: Am cerut in anul 2008 un imprumut de la banca BCR Craiova pentru ca intrasem intr-o criza si nu ne puteam termina casa.
Am facut tot dosarul, imprumutul a fost acceptat in baza datelor financiare ale PFI (persoana fizica autorizata) declarate la finaciar, si cu garantie imobiliara CASA pe care o aveam in constructie. Banca ne-a sugerat ca suma pe care o doream noi era prea mare si ca e mai bine sa o imparta in doua: Credit cu ipoteca 33.000 euro + credit de nevoi personale 12.000 euro. In total 3 conturi deschise la BCR, cont curent, cont credit ipotecar, cont nevoi peronale.
Plata ratelor se facea in contul curent, de acolo un intreg algritm impartea banii in comisioane, si dobanzi care ar lasa masca orice expert contabil.
In 2011 am inceput sa ramanem in urma cu rata la banca (valoare rata 600 euro/luna) si de acolo a inceput calvarul, in cateva luni fara instiintare in prealabil fara nimic , ne-am trezit cu avocatul bancii insotit de o doamna care facea poze de zor la casa si care ne-a spus ca banca a vandut creditul spre recuperare unei firme de recuperari creante si in cateva zile au inceput sa vina publicatiile de vanzare...
I-am dat in judecata, am platit sume exorbitante la avocati care nu au facut nimic pentru noi, am platit experti contabili..am catigat un proces cu banca prin care era obligata sa reduca suma pentru care s-a impus executarea silita cu aproape 6.000 de euro.. Hotarare irevocabila pe care banca nici nu a luat-o in considerare... am cerut reluarea platii ratelor .. nimic.. suntem acum in situatia in care nu am mai platit nimic la banca de aproape 3 ani, ultimul avocat angajat de catre noi a fost arestat zilele trecute exact inainte de termenul nostru de la proces... am pierdut din nou 3.000 RON..
Suntem disperati, nu stim pe ce cale legala sa mai atacam acest abuz, am gresit si noi dar avem bunavointa de a repara totul si nimeni nu ne deschide o portita pentru asta.
Am invercat si modalitati mai putin "normale" sa le zicem... si raspunsul a fost halucinant.. "Casa se afla la marginea orasului Craiova, din nefericire avem vecini de etnie roma.. din cauza numelui de familie s-a crezut la nivel inalt in Banca :O

.. ca si noi am avea aceeasi etnie si automat nu ne pot ajuta pentru ca le e frica de scurgeri de informatii"
Una dintre cele mai mari case de avcatura din Craiova specializata pe financiar ne-a spus ca nu pot lua cazul deoarece valoarea creditului e prea mica...
Starea de disperare ne cuprinde de fiecare data cand apare acasa cate o "publicatie de vanzare":((:((
Avem bani sa reluam plata ratelor, chiar sa platim si o suma restanta la inceput, dar nu am posibilitatea achitarii creditului pe loc.. suntem dispusi la orice fel de renegociere a contractului. Oare mai exista cineva care ne poate ajuta?? Ar fi o minune!
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: MadalinaLoredana , utilizator 10:45, 26 Mai 2015
sau sa luati un alt credit, o refinantare ceva... Desi daca sunteti pe lista neagra...
Lista neagra nu ar fi o problema sa zicem, dar nu locuim in tara de 6 ani, imprumutul e pe numele soacrei mele. Am incercat refinantare cu venit din strainatate si nu a mers pentru ca cer imposibilul cand vine vorba de hartogaraie. :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu banca SASSU SASSU am si eu o intrebare daca am un credit si nu am achitat ratele in intregime si mia fost vandut dosaru la firma de recuperare si firma de recuperare nu imi ... (vezi toată discuția)
Poprire pe cont necajita31 necajita31 Sunt garant ipotecar la un credit,in valoare de 27.000 euro pe care l-am facut eu si sotul meu; ipoteca fiind pe un imobil (apartament cu 2 camere)care la ... (vezi toată discuția)